Mascota

Se topeste ciocolata la bain - marie. Se adauga untul bucatele amestecand mereu apoi galbenusele si la sfarsit albusurile spuma . (Vasul cu compoziþi

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Crema: 250 gr ciocolata menaj
  • 100 gr unt
  • 4 oua
  • Pentru montat: Piscoturi de sampanie 30 buc. sau cuvertura de ciocolara
  • o forma rotunda cu diametrul de 18-20 cm destul de adanca
  • o foaie de staniol pentru imbracat forma

Mod de preparare

Se topeste ciocolata la bain - marie. Se adauga untul bucatele amestecand mereu apoi galbenusele si la sfarsit albusurile spuma . (Vasul cu compoziþia este mereu la bain-marie) Se unge cu unt o forma si se poate alege varianta urmatoare:


1) Forma se imbraca in cuvertura de ciocolata se raceste bine, apoi se pune crema in ea si se da iarasi la frigider cateva ore. Se rastoarna bagand-o cateva minute in apa calda.Se poate rasturna pe un capac potrivit facut din aluat de piscoturi, sau chiar piscoturi aranjate ca un capac plan. Se poate face operatia folosind forme mici - pentru prajituri individuale - de tarte ,

tapetate cu hartie pergament sau staniol si unsa cu unt.

2) Forma se imbraca in piscoturi fasonate. Se varsa crema in ea si se pune la frigider cateva ore. Se rastoarna ca mai sus.

Se scoate din forma se deslipeste staniolul dupa ce a fost o clipa udat cu apa calda.


Se serveste cu o crema englezeasca.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci