Mascota

Se topeste ciocolata la bain - marie. Se adauga untul bucatele amestecand mereu apoi galbenusele si la sfarsit albusurile spuma . (Vasul cu compoziþi

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Crema: 250 gr ciocolata menaj
  • 100 gr unt
  • 4 oua
  • Pentru montat: Piscoturi de sampanie 30 buc. sau cuvertura de ciocolara
  • o forma rotunda cu diametrul de 18-20 cm destul de adanca
  • o foaie de staniol pentru imbracat forma

Mod de preparare

Se topeste ciocolata la bain - marie. Se adauga untul bucatele amestecand mereu apoi galbenusele si la sfarsit albusurile spuma . (Vasul cu compoziþia este mereu la bain-marie) Se unge cu unt o forma si se poate alege varianta urmatoare:


1) Forma se imbraca in cuvertura de ciocolata se raceste bine, apoi se pune crema in ea si se da iarasi la frigider cateva ore. Se rastoarna bagand-o cateva minute in apa calda.Se poate rasturna pe un capac potrivit facut din aluat de piscoturi, sau chiar piscoturi aranjate ca un capac plan. Se poate face operatia folosind forme mici - pentru prajituri individuale - de tarte ,

tapetate cu hartie pergament sau staniol si unsa cu unt.

2) Forma se imbraca in piscoturi fasonate. Se varsa crema in ea si se pune la frigider cateva ore. Se rastoarna ca mai sus.

Se scoate din forma se deslipeste staniolul dupa ce a fost o clipa udat cu apa calda.


Se serveste cu o crema englezeasca.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Inghetata frantuzeasca de vanilie

Inghetata frantuzeasca de vanilie

O inghetata foarte buna!

Inghetata frantuzeasca de vanilie
Briose aperitiv cu legume si sunca presata

Briose aperitiv cu legume si sunca presata

Perfecte printre aperitivele unei mese festive aceste brioșe aperitiv cu legume și șuncă presată, gustoase și aspectuoase!

Briose aperitiv cu legume si sunca presata
Sarmalute in foi de vita

Sarmalute in foi de vita

• spalati frunzele de vita si puneti-le intr-un bol cu apa fierbinte si sare, pentru 5 minute• daca folositi

Sarmalute in foi de vita
Cele mai apreciate rețete
Kebab de pui in stil mediteranean
1
Mancaruri cu carne

Kebab de pui in stil mediteranean

Dacă îți place kebabul de pui, e mai sigur și mai sănătos să ți-l prepari singur. Emile Henry îți propune o...

Kebab de pui in stil mediteranean
Toba de porc
2
Aperitive cu carne

Toba de porc

Toba de porc este o reteta romaneasca ce se pregateste la taierea porcului sau la Ignat. Reteta de toba de porc poate fi...

Toba de porc
Ceai cu lamaie
3
Ceaiuri

Ceai cu lamaie

Se pune intr-un ceainic esenta de ceai si se toarna peste apa clocotita. Se lasa cateva minute ca sa se faca infuzia, dupa...

Ceai cu lamaie
Sarlota cu fructe de sezon
4
Prajituri

Sarlota cu fructe de sezon

Pentru sarlota cu fructe de sezon se amesteca iaurtul cu fructele, daca sunt mici raman intregi, daca sunt mari se taie in...

Sarlota cu fructe de sezon
Punch cu soc si gin
5
Punch-uri

Punch cu soc si gin

Punch cu soc si gin – ideal atunci cand dai o petrecere acasa si vrei sa iti intampini invitatii cu ceva bun de baut

Punch cu soc si gin
Parteneri
Prajitura Alba ca zapada
Bucataras.RO

Prajitura Alba ca zapada

O prajitura fina si delicioasa care se topeste in gura.M-am inspirat dupa reteta Jamilei!

Prajitura Alba ca zapada
Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minute
Gustos.RO

Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minute

Incearca o reteta usoara de briose pufoase cu aroma de vanilie si ciocolata. Acest desert simplu si rapid se prepara in doar...

Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minute
Inghetata cu Branza si Capsuni
ReteteCulinare.RO

Inghetata cu Branza si Capsuni

Inghetata cu Branza si Capsuni