Melc cotobelc (placinta cu mere)

Melc cotobelc este o delicioasa placinta cu mere si scortisoara, cu o prezentare ingenioasa si un gust deosebit. Daca doriti o altfel de prajitura cu mere va sugerez aceasta reteta.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Melc cotobelc (placinta cu mere)

Ingrediente

  • 8-10 mere
  • 1 pachet foi placinta
  • 3-4 linguri zahar
  • scortisoara
  • 100gr unt+50ml ulei
  • vanilie.

Mod de preparare

Curatam merele de coaja si le taiem mici cubulete. Le punem intr-o oala cu jumate pahar de apa, 3-4 linguri de zahar, depinde cat de dulce va place si de cit de dulci sint merele, scortisoara cita vrei si un plic de zahar vanilat. Le lasam la fiert pina se evaporeaza toata apa si sucul scos din ele.Cam 20-30 minute. Intindem foaia si o ungem doar pe jumatate cu amestecul de unt+ulei si presaram cu scortisoara. Indoim foaia ungem din nou cu unt+ulei si pe margine punem compozitia de mere.

Facem un sul si il rasucim ca sa arate ca un melc. Ungem o tava din acelas amestec si punem placintele la cuptor cam o ora la 200-220grC cit mai jos ca sa se coaca si la baza si sa se rumeneasca frumos, nu sa se arda.

Pudrati cu zahar pudra si putina scortisoara,de preferat in momentul in care o mancati, altfel zaharul se topeste si pierde doar din aspect nu si din gust!!!


Pofta buna! Reteta Melc cotobelc (placinta cu mere) a fost propusa de Theodora pe forum culinar.ro

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori