MOD PREPARARE-umplutura: Merele curatate se taie marunt si se pun la fiert cu sucul de lamiie si zaharul ca. 5 min.dupa care se adaoga stafidele si
MOD PREPARARE-umplutura:
Merele curatate se taie marunt si se pun la fiert cu sucul de lamiie si zaharul ca. 5 min.dupa care se adaoga stafidele si migdalele sau nucile zdrobite si coaja de lamiie dupa care totul se lasa la racit.
Faina se amesteca cu praful de copt si din toate ingredientele se framinta un aluat care se intinde sub forma de dreptunghi cu dimensiunile de ca. 30/35 cm.Se aseaza umplutura si se ruleaza precum o rulada.
Se taie din aceasta rulada felii de ca. 2cm latime si se aseaza pe o tava tapetata cu hirtie pargament.Intre melcisorii asezati pe tava se lasa distanta mai mare,deoarece la coacere ei isi maresc volumul.
Acestia se ung dupa preferinta cu lapte,cu ou ,cu marmelada incalzita si se presara dupa preferinta cu zahar tos,nuca-migdale macinate sau fulgi de cocos.Sau dupa coacere se amesteca suc de lamiie cu zahar,se ung melcisorii si se lasa sa se usuce.
Totul se coace in cuptorul preincalzit ca.20-25 min. la o temp. de 200C°.
Pt diabetici se poate inlocui zaharul cu aceeasi cantitate de zahar pt diabetici.
Reteta este postata pe forum cu poze facute pas cu pas.
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherryIarna folosim frunza de vita pentru prepararea delicioaselor sarmale si de aceea trebuie sa ne gandim din timp,cand vita este...
Frunze de vita opariteSosul de mere cu smantana este o combinatie delicioasa si cremoasa de mere proaspete si smantana. Perfect pentru a insoti...
Sos de mere cu smantanaAceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece....
Mancarica de spanac cu carne de miel si nautGemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...
Gem de agrise Avatul este un peste foarte gustos. Pe cat de gustos este, pe atat de rar se gaseste. Cred ca ultima oara am mai mancat...
Avat prajitPrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii