Melcisori cu nuca si gem de macese

Melcişorii ăştia sunt preferaţii mamei mele. De data aceasta am ales să-i pregătesc dintr-un aluat pufos de brioşe, iar pentru umplutură am preferat gemul de măceşe şi nuca măcinată. Pentru a completa gustul, am adăugat o glazură acrişoară de lămâie. Foarte mult îmi place cum se lucrează aluatul acesta, ca să nu mai spun de culoarea superbă pe care a avut-o datorită ouălor de ţară, primite de la verişoara mea.

Portii
10
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
20 minute
Complexitate
medie
Melcisori cu nuca si gem de macese

Ingrediente

  • 500 g faina
  • 5 oua
  • 50 g zahar
  • 180 g unt moale
  • 82% grasime
  • 7g drojdie uscata(1 plic)
  • Vanilie
  • coaja de lamâie
  • Sare
  • Gem de măceşe
  • 150 g nucă măcinata
  • Pentru glazurat:
  • Zeama de la o lamâie
  • Zahar pudra

Mod de preparare

Faina am amestecat-o cu drojdia, zaharul, sarea, vanilia, coaja de lamâie, apoi am pus ouale.

Am omogenizat toate ingredientele, dupa care, cu ajutorul mixerului la care am atasat paletele pentru framântare, am început sa adaug câte un cubulet de unt moale.

Neaparat sa folositi un unt de calitate, cu procent mare de grasime.

Am mixat pâna ce untul a fost foarte bine încorporat si aluatul a început sa se desprinda de peretii vasului.

Am mai framântat putin aluatul cu mâna, apoi am acoperit cu o folie alimentara si l-am pus la frigider pentru câteva ore.

Da, la frigider. Acest aluat va dospi foarte bine la frigider si apoi se va lucra foarte usor cu el.

Dupa ce a dospit suficient, am scos aluatul de la frigider si am întins o foaie de 1 cm grosime.

Am uns cu gem de măceşe si am presarat cu nuca macinata.

Am rulat foaia, apoi am taiat bucati de aproximativ 5 cm, pe care le-am asezat în tava pe hâtie de copt.

Le-am lasat sa mai dospeasca cât timp am încalzit cuptorul la 200 de grade C.

Am pus tava la cuptor pentru 20 de minute, pe treapta de jos a cuptorului.

Pentru glazura, am amestecat zaharul pudra cu zeama de lamâie si am glazurat melcisorii cât înca erau fierbinti.

Eu nu m-am abtinut si am mâncat unul imediat ce i-am scos din cuptor.

Voi sa faceti cum credeti de cuviinta.

 S-aveţi poftă !!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan
Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Briose cu afine
2
Retete culinare

Briose cu afine

Briose cu afine. Cum sa faci briose cu afine? Briosele cu afine sunt un desert delicios și ușor de pregătit. Iată o...

Briose cu afine
Cozonac moldovenesc cu nuca (varianta Didina)
3
Cozonac

Cozonac moldovenesc cu nuca (varianta Didina)

Pentru cozonac cu cacao si nuca se aduc intr-un loc incalzit de cu seara toate ingredientele, si a doua zi se purcede la lucru.

Cozonac moldovenesc cu nuca (varianta Didina)
Carnati de porc cu cartofi taranesti
4
Mancaruri cu carne

Carnati de porc cu cartofi taranesti

Cat de gustosi sunt carnatii facuti in casa! Hai sa vezi cum se fac!

Carnati de porc cu cartofi taranesti
Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings
5
Sucuri fructe si legume

Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings

Catina este una dintre cele mai bogate surse de vitamina C, cu un continut de 10 ori mai mare decat portocalele. Consumati...

Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings
Parteneri
Gem de caise
Bucataras.RO

Gem de caise

Uite că am reuşit să preparăm şi gem de caise,mai puţintel ,după buget că „e scumpe” maică caisele în zona...

Gem de caise
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Obiceiuri si traditii culinare de Florii
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola