Melcişorii ăştia sunt preferaţii mamei mele. De data aceasta am ales să-i pregătesc dintr-un aluat pufos de brioşe, iar pentru umplutură am preferat gemul de măceşe şi nuca măcinată. Pentru a completa gustul, am adăugat o glazură acrişoară de lămâie. Foarte mult îmi place cum se lucrează aluatul acesta, ca să nu mai spun de culoarea superbă pe care a avut-o datorită ouălor de ţară, primite de la verişoara mea.
Faina am amestecat-o cu drojdia, zaharul, sarea, vanilia, coaja de lamâie, apoi am pus ouale.
Am omogenizat toate ingredientele, dupa care, cu ajutorul mixerului la care am atasat paletele pentru framântare, am început sa adaug câte un cubulet de unt moale.
Neaparat sa folositi un unt de calitate, cu procent mare de grasime.
Am mixat pâna ce untul a fost foarte bine încorporat si aluatul a început sa se desprinda de peretii vasului.
Am mai framântat putin aluatul cu mâna, apoi am acoperit cu o folie alimentara si l-am pus la frigider pentru câteva ore.
Da, la frigider. Acest aluat va dospi foarte bine la frigider si apoi se va lucra foarte usor cu el.
Dupa ce a dospit suficient, am scos aluatul de la frigider si am întins o foaie de 1 cm grosime.
Am uns cu gem de măceşe si am presarat cu nuca macinata.
Am rulat foaia, apoi am taiat bucati de aproximativ 5 cm, pe care le-am asezat în tava pe hâtie de copt.
Le-am lasat sa mai dospeasca cât timp am încalzit cuptorul la 200 de grade C.
Am pus tava la cuptor pentru 20 de minute, pe treapta de jos a cuptorului.
Pentru glazura, am amestecat zaharul pudra cu zeama de lamâie si am glazurat melcisorii cât înca erau fierbinti.
Eu nu m-am abtinut si am mâncat unul imediat ce i-am scos din cuptor.
Voi sa faceti cum credeti de cuviinta.
S-aveţi poftă !!!
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherryGemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...
Gem de agriseIarna folosim frunza de vita pentru prepararea delicioaselor sarmale si de aceea trebuie sa ne gandim din timp,cand vita este...
Frunze de vita opariteSosul de mere cu smantana este o combinatie delicioasa si cremoasa de mere proaspete si smantana. Perfect pentru a insoti...
Sos de mere cu smantanaAceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece....
Mancarica de spanac cu carne de miel si nautCand ai pofta de ceva dulce la ceas de seara, ca sa nu te simti prea vinovat, pregatesti o prajitura fara zahar, macar stii...
Desert prajitura cu mascarpone si dulceata de afine, fara zaharPrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii