Mere in aluat cu sos de vanilie este una dintre retetele rafinate propuse de Jakob Hausmann utilizatorilor culinar.ro
Se curata merele, se decupeaza cotorul si se taie in rondele de cca 5-8 mm grosime. Se acopera cu zahar, suc de lamaie si rachiu si se lasa sa se marineze.
Se amesteca zaharul cu scortisoara
Aluat de friganele:
Se amesteca faina cu berea pana se obtine un aluat fin. Se acopera cu uleiul. Albusul se bate doar cu scurt timp inainte de intrebuintare si se incorporeaza, impreuna cu sarea, cu mare atentie in aluat.
Sos de vanilie:
Se fierbe laptele impreuna cu vanilia. Se bate galbenusul cu zaharul pana se obtine o spuma. Se toarna laptele incet printr-o sita peste spuma de ou, amestecand mereu. Se pune din nou pe foc, se incalzeste la 85 de grade, apoi se paseaza prin sita.
Rondelele de mere se trec prin aluat si se prajesc in uleiul incins la 160 de grade. Se scurg bine de ulei sau se pun pe un servet de hartie absorbanta. Apoi se pudreaza cu zaharul amestecat cu scortisoara.
Se servesc cu sosul cald de vanilie.
Pot fi servite si cu inghetata de vanilie, dupa sezon.
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherryPrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii