Mezes cu crema de gris

Delicioasa, o fac pentru Mos Craciun in fiecare an

Portii
10
Timp pregatire
45 minute
Timp coacere
60 minute
Complexitate
redusa
Mezes cu crema de gris

Ingrediente

  • 500 gr faina
  • 150 gr miere
  • 150 gr zahar
  • 50 gr unt
  • 50 ml lapte
  • 1 ou
  • 1 lingurita bicarbonat sau amoniac
  • Crema:
  • 1 litru lapte
  • 200 gr unt
  • 150 gr gris
  • coaja rasa si zeama de la o lamaie
  • 2 pliculete zahar vaniliat
  • 1 lingirita ness
  • 1 ceasca nuca macinata

Mod de preparare

Pui intr-un vas, laptele, mierea, zaharul, untura, oul si bicarbonatul. Bati bine cu telul la bain-mare, pana isi dubleaza volumul. Iei vasul de pe foc si incorporezi toata faina odata, amestecand cu o lingura de lemn . Lasi sa se raceasca si framanti cu mana. Imparti aluatul in cinci bucati si intinzi pe rand, foi de dimensiunea tavii. Le coci pe fundul tavii presarate cu faina cca. 10 minute. Desprinzi cu cutitul foile si le lasi sa se raceasca. Pentru crema, pui la fiert laptele cu grisul si coaja de la lamaie. Lasi sa se raceasca, dupa care incorporezi zeama de la lamaie, untul si zaharul vanilat si 200 gr zahar. O imparti in doua. O parte o lasi alba, iar in cealalta pui nessul dizolvat cu o picatura de apa. Asezi o foaie, ungi cu un strat de crema alba, pui alta foaie, ungi cu crema cu ness si tot asa, pana cand termini foile. Deasupra intinzi un strat de crema alba in care ai incorporat nuca macinata.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide