Mile feuilles cu pasta de mere

Se prepara un aluat frantuzesc. Separat se curata merele de coaja, se taie in felii subtiri si se rad pe razatoarea mare. Se pun apoi la fiert impreu

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • aluat frantuzesc
  • 1 kg mere
  • 300 gr zahar tos
  • 50 gr unt
  • coaja de lamaie
  • scortisoara
  • zahar vanilat

Mod de preparare

Se prepara un aluat frantuzesc. Separat se curata merele de coaja, se taie in felii subtiri si se rad pe razatoarea mare. Se pun apoi la fiert impreuna cu zaharul, untul si putina apa. Se calesc bine, pana scad, apoi se adauga coaja de lamaie rasa, scortisoara pisata, zaharul vanilat si se amesteca bine, dupa care se lasa la racit. Din aluat, se intinde o foaie de 1 cm grosime, se taie cu un cutir patrate sau romburi cu latura de 6-8 cm, apoi se pun in tava si se lasa la copt 12-14 minute.


Se despica in doua, dupa coacere, si se pune intre ele umplutura de mere, apoi se presara cu zahar pudra. Alte retete de dulciuri:

Prajituri simple Cornulete cu rahat Cozonac moldovenesc

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori