Se incalzeste putin laptele, se ia vasul la o parte, se pune drojdia de bere sa se dezlege, apoi untul topit. Se pune faina in castron, si in mijloc s
Se incalzeste putin laptele, se ia vasul la o parte, se pune drojdia de bere sa se dezlege, apoi untul topit. Se pune faina in castron, si in mijloc se pune zaharul, sarea, galbenusul, oul intreg si esenta. Se framinta aluatul pina este potrivit de moale, se acopera cu un prosop si se lasa sa stea o ora si jumatate. Se intind foi de 4 mm grosime, se taie fisii dreptunghiulare, se face cite o taietura pe mijloc, prin care se trece rasucit o jumatate din acest dreptunghi. Se prajesc in ulei fierbinte si se pudreaza cu zahar.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielPregatirea cozonacilor incepe intotdeauna cu aluatul. Intr-un castron mai mare cerne faina, chiar si de doua ori ca sa fie...
Cozonaci BabaniPreferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!
Pasca cu smantanaCiorbă de miel reţetă. Ciorba de miel, din carne frageda asezonata cu legume proaspete, tarhon si leustean, e un deliciu...
Ciorbă de miel reţetă, reteta videoO prajitura de sarbatoare delicioasa si pe placul familiei mele, dar si a colegelor..
Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarponeCozonacul Rosenkranz este ideal pentru deserturile de sarbatori, avand un alt aspect decat cozonacul obisnuit, dar la fel de...
Cozonac Rosenkranzretete de vara Nouă ne plac foarte mult prăjiturile cu fructe de sezon. Și dacă mai conțin și ciocolată ni se par...
Desert negresa cu branza, zmeura si piersici
Comentarii