Minciunele

Se incalzeste putin laptele, se ia vasul la o parte, se pune drojdia de bere sa se dezlege, apoi untul topit. Se pune faina in castron, si in mijloc s

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 250 gr. faina
  • 50 gr. de unt
  • 100 gr. zahar
  • 1 galbenus
  • 1 ou intreg
  • 1/2 l lapte
  • o lingurita drojdie
  • un virf de cutit de sare
  • 2 lingurite esenta de vanilie sau de rom
  • zahar tos

Mod de preparare

Se incalzeste putin laptele, se ia vasul la o parte, se pune drojdia de bere sa se dezlege, apoi untul topit. Se pune faina in castron, si in mijloc se pune zaharul, sarea, galbenusul, oul intreg si esenta. Se framinta aluatul pina este potrivit de moale, se acopera cu un prosop si se lasa sa stea o ora si jumatate. Se intind foi de 4 mm grosime, se taie fisii dreptunghiulare, se face cite o taietura pe mijloc, prin care se trece rasucit o jumatate din acest dreptunghi. Se prajesc in ulei fierbinte si se pudreaza cu zahar.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori