Mini Tarte cu crema de vanilie si fructe este o reteta vesela, colorata, usoara de vara. Este delicioasa si o puteti adapta cu fructele preferate.
Pentru aluatul de tarta :
Se amesteca ingrendientele (la temperatura camerei) pana se omogenizeaza,aluatul se inveleste in folie alimentara si se pune la rece 1 ora.
Intindem o foaie de cca 3 mm grosime si taiem cercuri (cat formele de tarta).
Ungem formele de tarta cu putin ulei, sau punem hartiute pentru muffins si asezam aluatul in fiecare tarta, apasand usor pe margini dupa care dam mini tartele 30 de minute la cuptor. Le lasam la racit.
Sfat: ca sa nu se umfle aluatul de tarta, pe fund asezati cateva boabe de fasole sau paste.
Pentru crema de vanilie:
Intr-o oala, punem laptele cu impreuna cu semintele de la pastaia de vanilie si lasam sa dea in clocot.
Intr-un bol, mixam galbenusurile cu zaharulpana cand se dizolva toate cristalele de zahar. Adaugam amidonul si amestecam energic sa nu se formeze cocoloase.
Cand a dat in clocot laptele, turnam compozitia de galbenusuri si amestecam incontinuu, pana se ingroasa.
Luam crema de pe foc si adaugam esenta de vanilie dupa gust.
Enjoy !
Umplem formele de tarta cu crema racita si ornam cu fructe !
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaPregatite cu mare drag pentru o gustare delicioasa...va invit sa degustati :)
Mini-tarte cu ciuperci si branzica Miez de lapteDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii