Mini Tarte cu crema de vanilie si fructe

Mini Tarte cu crema de vanilie si fructe este o reteta vesela, colorata, usoara de vara. Este delicioasa si o puteti adapta cu fructele preferate.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa
Mini Tarte cu crema de vanilie si fructe

Ingrediente

  • Pentru aluatul de tarta :
  • 300 g faina
  • 125 g margarina
  • 2 galbenusuri
  • 1 lingura de zahar
  • putina sare
  • Pentru crema :
  • 500 ml lapte
  • 4 galbenusuri de ou
  • 5 linguri amidon alimentar
  • esenta de vanilie
  • 1 pastaie de vanilie
  • 5 linguri zahar

Mod de preparare

Pentru aluatul de tarta :
Se amesteca ingrendientele (la temperatura camerei) pana se omogenizeaza,aluatul se inveleste in folie alimentara si se pune la rece 1 ora.
Intindem o foaie de cca 3 mm grosime si taiem cercuri (cat formele de tarta).
Ungem formele de tarta cu putin ulei, sau punem hartiute pentru muffins si asezam aluatul in fiecare tarta, apasand usor pe margini dupa care dam mini tartele 30 de minute la cuptor. Le lasam la racit. 
Sfat: ca sa nu se umfle aluatul de tarta, pe fund asezati cateva boabe de fasole sau paste. 
Pentru crema de vanilie:
Intr-o oala, punem laptele cu impreuna cu semintele de la pastaia de vanilie si lasam sa dea in clocot.
Intr-un bol, mixam galbenusurile cu zaharulpana cand se dizolva toate cristalele de zahar. Adaugam amidonul si amestecam energic sa nu se formeze cocoloase.
Cand a dat in clocot laptele, turnam compozitia de galbenusuri si amestecam incontinuu, pana se ingroasa.
Luam crema de pe foc si adaugam esenta de vanilie dupa gust.
Enjoy !


Umplem formele de tarta cu crema racita si ornam cu fructe !

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Inghetata frantuzeasca de vanilie

Inghetata frantuzeasca de vanilie

O inghetata foarte buna!

Inghetata frantuzeasca de vanilie
Briose aperitiv cu legume si sunca presata

Briose aperitiv cu legume si sunca presata

Perfecte printre aperitivele unei mese festive aceste brioșe aperitiv cu legume și șuncă presată, gustoase și aspectuoase!

Briose aperitiv cu legume si sunca presata
Sarmalute in foi de vita

Sarmalute in foi de vita

• spalati frunzele de vita si puneti-le intr-un bol cu apa fierbinte si sare, pentru 5 minute• daca folositi

Sarmalute in foi de vita
Cele mai apreciate rețete
Pastitio
1
Paste si pizza

Pastitio

Pastitio este o mancare foarte populara in Grecia. O fac cu drag ori de cate ori am mai mult timp . Pofta buna!!

Pastitio
Ciocolata alba
2
Prajituri

Ciocolata alba

Se pune pe foc zaharul cu apa si margarina, se amesteca tot timpul, pina se topeste zaharul. Se da putin la o parte, apoi se...

Ciocolata alba
Ananas cu pui
3
Mancaruri cu carne

Ananas cu pui

Puiul grill se tine intr-un bait format din apa, vin, otet, sare si mirodenii timp de 100 minute (1 ora si jumatate). Se lasa...

Ananas cu pui
Reteta rapida si gustoasa de cobbler cu capsuni
4
Retete culinare

Reteta rapida si gustoasa de cobbler cu capsuni

Culinar vine astazi cu o reteta rapida si absolut delicioasa de Cobbler cu capsuni! Reteta de Cobbler cu capsuni este un...

Reteta rapida si gustoasa de cobbler cu capsuni
Tocanita ungureasca
5
Mancaruri cu carne

Tocanita ungureasca

Se spala carnea, se taie in bucati mai maricele, se zvinta si se pune in tigaie sa se rumeneasca. Cind este gata, se scoate,...

Tocanita ungureasca
Parteneri
Prajitura Dinte de negru
Bucataras.RO

Prajitura Dinte de negru

Urmariti filmul de mai jos si pregatiti si voi impreuna cu mine!!! http://youtu.be/-bvn8P3npYc

Prajitura Dinte de negru
Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minute
Gustos.RO

Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minute

Incearca o reteta usoara de briose pufoase cu aroma de vanilie si ciocolata. Acest desert simplu si rapid se prepara in doar...

Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minute
Inghetata cu Branza si Capsuni
ReteteCulinare.RO

Inghetata cu Branza si Capsuni

Inghetata cu Branza si Capsuni