Mini Tarte cu crema de vanilie si fructe

Mini Tarte cu crema de vanilie si fructe este o reteta vesela, colorata, usoara de vara. Este delicioasa si o puteti adapta cu fructele preferate.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa
Mini Tarte cu crema de vanilie si fructe

Ingrediente

  • Pentru aluatul de tarta :
  • 300 g faina
  • 125 g margarina
  • 2 galbenusuri
  • 1 lingura de zahar
  • putina sare
  • Pentru crema :
  • 500 ml lapte
  • 4 galbenusuri de ou
  • 5 linguri amidon alimentar
  • esenta de vanilie
  • 1 pastaie de vanilie
  • 5 linguri zahar

Mod de preparare

Pentru aluatul de tarta :
Se amesteca ingrendientele (la temperatura camerei) pana se omogenizeaza,aluatul se inveleste in folie alimentara si se pune la rece 1 ora.
Intindem o foaie de cca 3 mm grosime si taiem cercuri (cat formele de tarta).
Ungem formele de tarta cu putin ulei, sau punem hartiute pentru muffins si asezam aluatul in fiecare tarta, apasand usor pe margini dupa care dam mini tartele 30 de minute la cuptor. Le lasam la racit. 
Sfat: ca sa nu se umfle aluatul de tarta, pe fund asezati cateva boabe de fasole sau paste. 
Pentru crema de vanilie:
Intr-o oala, punem laptele cu impreuna cu semintele de la pastaia de vanilie si lasam sa dea in clocot.
Intr-un bol, mixam galbenusurile cu zaharulpana cand se dizolva toate cristalele de zahar. Adaugam amidonul si amestecam energic sa nu se formeze cocoloase.
Cand a dat in clocot laptele, turnam compozitia de galbenusuri si amestecam incontinuu, pana se ingroasa.
Luam crema de pe foc si adaugam esenta de vanilie dupa gust.
Enjoy !


Umplem formele de tarta cu crema racita si ornam cu fructe !

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Cele mai apreciate rețete
Inghetata lapte de pasare
1
Inghetate

Inghetata lapte de pasare

Aceasta reteta de inghetata de casa este absolut delicioasa. Daca va place laptele de pasare cu siguranta va va placea si...

Inghetata lapte de pasare
Rulada fina cu ganache de cafea
2
Prajituri

Rulada fina cu ganache de cafea

Rulada fina cu crema ganache de cafea este o reteta de prajitura de casa absolut delicioasa. Boabele de cafea din aluat dau...

Rulada fina cu ganache de cafea
Budinca de gris
3
Budinci

Budinca de gris

Se pune laptele la fiert si, cand da in clocot, se adauga grisul in ploaie. Se fierbe 20 de minute, dupa care se ia vasul de...

Budinca de gris
Tort cu capsuni si mac
4
Torturi

Tort cu capsuni si mac

Este un desert potrivit pentru acest sezon. L-am preparat cu frișca LaDorna, care a fost extrem de potrivita în prepararea...

Tort cu capsuni si mac
Strudel din aluat de casa, cu mere, pere si caramel
5
Aluaturi

Strudel din aluat de casa, cu mere, pere si caramel

Se face repede, usor si este foarte bun...

Strudel din aluat de casa, cu mere, pere si caramel
Parteneri
Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa
Gustos.RO

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa

Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii
ReteteCulinare.RO

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii