Muffins cu portocale si inima de nuca

Briosele cu portocale si inima de nuca sunt absolut delicioase. Ai mai mult cu 5 minute de lucru decat la clasicele briose, dar rezultatul merita cu siguranta.

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa
Muffins cu portocale si inima de nuca

Ingrediente

  • 50 gr nuca
  • 2 linguri de zahar
  • 1/2 lingurita scortisoara
  •  
  • 350 gr faina
  • 2 lingurite praf de copt
  • 1/4 lingurita sare
  • 80 gr unt
  • 70 gr zahar
  • 1 ou
  • 100 gr suc de portocale
  • 50 gr lapte

Mod de preparare



In aceste zile geroase de iarna e nevoie de cate un desert care sa incalzeasca sufletul. Si atunci cand un aluat simplu, aromat si delicat nu ajunge, va invit sa dati crema pe o umplutura ce aminteste timid de cozonacul de Craciun, o umplutura care sta pitita in inima unor muffinsi pufosi, gata sa surprinda si sa cucereasca.

Macinati nuca si amestecati-o cu zahar si scortisoara. Eu am macinat nuca proaspat si era suficient de uleioasa sa se inchege singura. Daca insa nu vi se leaga umplutura, adaugati 1-2 linguri de suc de portocale.


Formati mici bilute pe care le asezati in formele de muffin.

Amestecati faina cu sarea si praful de copt.

In alt vas amestecati bine cu mixerul zaharul cu untul, adaugand apoi oul, sucul de portocale si laptele.
Treptat adaugati si faina pana se formeaza aluatul.

Turnati aluatul peste bilutele de nuca si dati la cuptor pentru aproximativ 20 de minute.

Reteta de briose cu portocale si inima de nuca apartine: divainbucatarie.ro




http://amainbucatarie.blogspot.com/ ama [email protected]


Serviti briosele cu portocale si inima de nuca oricand va e pofta de ceva bun, calde sau reci.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Recomandari pentru tine si casa ta

Oua vopsite in foi de ceapa

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob usor de pui

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Drob usor de pui
Cele mai apreciate rețete
Tarta cu mere si scortisoara
1
Tarte

Tarta cu mere si scortisoara

Eu nu mananc inghetata in timpul iernii, dar aceasta combinatie de tarta cu mere servita fierbinte cu doua cupe de inghetata...

Tarta cu mere si scortisoara
Prajitura cu nuca de cocos si ciocolata
2
Budinci

Prajitura cu nuca de cocos si ciocolata

a) Blat: 1. Se spumeaza untul, zaharul si ouale dupa care se adauga praful de cacao, faina si praful de copt. 2. Se aseaza...

Prajitura cu nuca de cocos si ciocolata
Feijoada - tocana braziliana cu fasole
3
Mancaruri cu carne

Feijoada - tocana braziliana cu fasole

Feijoada este o reteta de tocata de carne de vita cu fasole boabe, mancarea nationala a Braziliei. Este o tocana delicioasa...

Feijoada - tocana braziliana cu fasole
Ciorba de loboda cu omleta
4
Ciorbe

Ciorba de loboda cu omleta

Ciorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!

Ciorba de loboda cu omleta
Ciorba de loboda cu franjuri de ou
5
Ciorbe

Ciorba de loboda cu franjuri de ou

Ador să servesc primăvara o așa ciorbă de lobodă cu franjuri de ou, acrișoară!De data aceasta am acrit-o cu zeamă de...

Ciorba de loboda cu franjuri de ou
Parteneri
Ciorba de salau
Bucataras.RO

Ciorba de salau

  Daca este salau proaspat, putem sa punem si de o ciorba buna !!! Pentru aceasta aceasta ciorba, m-am inspirat din...

Ciorba de salau
Drob de miel in foietaj
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Altfel de Cozonac cu Nuca
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!! citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola