O praji de te lingi pe degete... O combinatie intre dulcele dat de stafide si rahat si merisoarele putin acrisoare. Si daca optam si pentru niste nuca usor prajita atunci efectul va fi unul de senzatie.
Intr-o cratita punem jumatate din cantitatea de zahar la topit. Cand zaharul capata culoarea caramelului adaugam jumatate din cantitatea de nuca si rahatul taiat cubulete mici. Lasam sa dea in cateva clocote si apoi luam de pe foc. Punem intr-un bol untul taiat cubulete, restul de zahar si galbenusurile. Batem cu telul. Adaugam restul de nuca (eventual prajita), merisoarele, stafidele si zaharul vanilat.
Amestecam bine si apoi adaugam totul in cratita de mai sus. Punem pe foc mic si lasam sa dea in cateva clocote. Luam de pe foc, lasam sa se racoreasca si adaugam esenta de rom si scortisoara. Compozitia nu trebuie lasata sa se raceasca prea mult deoarece riscam sa se intareasca prea tare si sa nu o mai putem intinde. Compozitia trebuie impartita in 3 parti (cu aproximatie).
Asamblam prajitura pe un platou sau pe un blat. Asezam pe platou prima foaie de napolitana pe care o ungem cu o portie din compozitie si nivelam bine. Acoperim cu o foaie de napolitana pe care o presam usor iar apoi intindem un nou strat de compozitie, inca o foaie ,inca un strat si terminam cu ultima foaie de napolitana. Acoperim cu o coala de hartie alba peste care asezam un fund de lemn si apoi o greutate ca sa presam prajitura. Lasam sa se raceasca si sa se intareasca cateva ore bune. Prepararea glazurii Se fierbe apa, se adaugă zahărul pudră apoi untul.
Se amesteca bine si lasam panacand atat zaharul cat si untul se topesc. Se adauga cacao. Se amesteca. Se trage de pe foc, se lasa sa se racoreasca si apoi se toarna deasupra prajiturii. Decoram cu bomboane ornament. Lasam sa se intareasca glazura si apoi taiem portii dupa placul fiecaruia.
Reţetă preluată din revista ,,Secretele Bucătăriei,,. E o prăjitură foarte uşor de făcut şi foarte gustoasă.
Prajitura cu mere si crusta de nuciAdor să servesc primăvara o așa ciorbă de lobodă cu franjuri de ou, acrișoară!De data aceasta am acrit-o cu zeamă de...
Ciorba de loboda cu franjuri de ouSamosa cu cartofi este una dintre inepuizabilele variatiuni ale acestui fel indian de mancare de strada. In plus este o...
Samosa cu cartofiPrajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...
Prajitura foaie peste foaieNe place mult placinta cu mere, de obicei mama soacra este cea care o prepara mai des. Mie imi place sa ma joc cu aluaturile,...
Placinta cu mereSupa ungureasca de chimen este foarte buna si foarte sanatoasa. Pentru aceasta reteta de supa trebuie sa folositi 1 lingurita...
Supa ungureasca de chimenPentru sos tartar cu patrunjel ouale se spala, se fierb tari, se curata si se toaca marunt. Ceapa verde si patrunjelul se...
Sos tartar cu patrunjelN-ai spune ca se poate face pandispan cu cirese, fara cirese, doar cu rahat. Urmareste reteta pas cu pas si invata cum sa...
Pandispan cu rahatDescopera reteta de pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Afla cum sa faci un desert delicios si aromat,...
Pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Reteta usoara si delicioasa
Comentarii