Negresa cu dovlecei, ciocolata si migdale

• taiati in cuburi dovleceii cu tot cu coaja si puneti-i in blenderul performant Oster Reversible, impreuna cu iaurtul, zaharul

Portii
8
Timp pregatire
15 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
redusa
Negresa cu dovlecei, ciocolata si migdale

Ingrediente

  • faina integrala de secara - 250 g
  • zahar brun - 125 g
  • dovlecei - 2 buc
  • iaurt grecesc - 150 g
  • ulei - 60 ml
  • extract de vanilie - 1 lingurita
  • cacao - 40 g
  • praf de copt - 1 lingurita
  • un praf de sare
  • Glazura:
  • frisca lichida - 200 ml
  • ciocolata neagra - 150 g
  • zahar pudra - o lingura cu varf
  • vanilie - 1 lingurita
  • migdale feliate pentru decor 100 g

Mod de preparare

• taiati in cuburi dovleceii cu tot cu coaja si puneti-i in blenderul performant Oster Reversible, impreuna cu iaurtul, zaharul si vanilia
• mixati pana obtineti un piure fin
• amestecati intr-un bol faina, cacao, praful de copt si putina sare
• turnati amestecul lichid peste cel solid si amestecati cu o spatula
• tapetati cu hartie de copt o tava si rasturnati compozitia
• puteti folosi o tava dreptunghiulara sau patrata, in functie de cat de inalta doriti sa iasa prajitura
• puneti tava in cuptorul preincalzit la 180 de grade si coaceti 30 de minute
• verificati daca este gata apasand usor cu mana, iar blatul se simte ferm (interiorul va fi umed)
• lasati prajitura sa se raceasca putin si pregatiti glazura
• puneti la incalzit frisca lichida cu zaharul si turnati-o fierbinte peste ciocolata rupta bucatele
• adaugati vanilia si omogenizati bine, apoi lasati sa se raceasca putin
• taiati prajitura in cuburi, apoi turnati glazura si presarati feliile de migdale prajite
• lasati prajitura la frigider o ora

Savurati!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu mere si crusta de nuci

Prajitura cu mere si crusta de nuci

Reţetă preluată din revista ,,Secretele Bucătăriei,,. E o prăjitură foarte uşor de făcut şi foarte gustoasă.

Prajitura cu mere si crusta de nuci
Ciorba de loboda cu franjuri de ou

Ciorba de loboda cu franjuri de ou

Ador să servesc primăvara o așa ciorbă de lobodă cu franjuri de ou, acrișoară!De data aceasta am acrit-o cu zeamă de...

Ciorba de loboda cu franjuri de ou
Samosa cu cartofi

Samosa cu cartofi

Samosa cu cartofi este una dintre inepuizabilele variatiuni ale acestui fel indian de mancare de strada. In plus este o...

Samosa cu cartofi
Cele mai apreciate rețete
Prajitura foaie peste foaie
1
Prajituri

Prajitura foaie peste foaie

Prajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...

Prajitura foaie peste foaie
Placinta cu mere
2
Prajituri

Placinta cu mere

Ne place mult placinta cu mere, de obicei mama soacra este cea care o prepara mai des. Mie imi place sa ma joc cu aluaturile,...

Placinta cu mere
Supa ungureasca de chimen
3
Supe de legume

Supa ungureasca de chimen

Supa ungureasca de chimen este foarte buna si foarte sanatoasa. Pentru aceasta reteta de supa trebuie sa folositi 1 lingurita...

Supa ungureasca de chimen
Sos tartar cu patrunjel
4
Sosuri pentru mancaruri cu peste

Sos tartar cu patrunjel

Pentru sos tartar cu patrunjel ouale se spala, se fierb tari, se curata si se toaca marunt. Ceapa verde si patrunjelul se...

Sos tartar cu patrunjel
Pandispan cu rahat
5
Prajituri

Pandispan cu rahat

N-ai spune ca se poate face pandispan cu cirese, fara cirese, doar cu rahat. Urmareste reteta pas cu pas si invata cum sa...

Pandispan cu rahat
Parteneri
Pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Reteta usoara si delicioasa
Gustos.RO

Pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Reteta usoara si delicioasa

Descopera reteta de pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Afla cum sa faci un desert delicios si aromat,...

Pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Reteta usoara si delicioasa
Un Dulce de Post cu Foi de Placinta
ReteteCulinare.RO

Un Dulce de Post cu Foi de Placinta

Un Dulce de Post cu Foi de Placinta