Negresa cu glazura de ciocolata

Untul se freaca bine cu 4 galbenusuri, zaharul si 3 linguri de cacao. Se adauga 200 g faina, praful de copt si laptele. Se unge o tava cu unt si se ta

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • o cana de faina
  • 2 cani de zahar
  • 200 g unt
  • 3 linguri de cacao
  • 7 linguri de lapte
  • 7 linguri de miez de nuca macinat
  • 4 oua
  • o lingurita de praf de copt
  • o lingurita de otet
  • 2 lingurita de esenta de vanilie
  • 100 g ciocolata

Mod de preparare

Untul se freaca bine cu 4 galbenusuri, zaharul si 3 linguri de cacao. Se adauga 200 g faina, praful de copt si laptele. Se unge o tava cu unt si se tapeteaza cu faina. Se adauga compozitia si se introduce la cuptor.

Crema se face din 3 linguri de lapte, zahar, o lingura de cacao. Se fierbe putin si se adauga 50 g unt si ciocolata maruntita, dupa care se mai fierbe inca 5 min.

Blatul se imbraca in aceasta crema.
Se poate orna si cu frisca.

Alte retete prajituri recomandate

Prajitura cu prune

Prajitura cu visine

Tarta cu fructe

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc