Negresa pufoasa cu nuci si ciocolata

Daca as putea sa gatesc in fiecare zi negresa fara sa-mi fac griji din cauza kg in plus, aceasta negresa pufoasa cu nuci si ciocolata ar fi alegerea mea. Ciocolata amaruie se combina perfect cu nucile crocante.

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa
Negresa pufoasa cu nuci si ciocolata

Ingrediente

  • 200g ciocolata amaruie
  • 100g unt
  • 200g zahar
  • 4 oua
  • 200g faina
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • 55g nuci tocate grosier
  • cacao pudra

Mod de preparare

1. Preincalzeste cuptorul la 190 de grade celsius. Tapeteaza o forma potrivita pentru cuptor (20cm) cu hartie pentru copt si unge suprafata de deasupra cu putin ulei sau unt.

2. Topeste ciocolata impreuna cu untul la baie de aburi sau la foc mic pana cand amestecul este lucios si lichid. Ia oala de pe foc, sdauga zaharul si amesteca cu o lingura de lemn pana cand se incorporeaza in timp ce amestecul se raceste usor.

3. Bate ouale usor ca pentru omleta, dupa care adauga-le in amestecul de ciocolata. Daca iti e teama ca ouale sa nu "taie" compozitia, adauga prima data putina compozitie de ciocolata in oua, ca sa le cresti temperatura.

4. Apoi adauga faina, praful de copt si extractul de vanilie si amesteca pana cand se omogenizeaza. Adauga si nucile tocate grosier si amesteca usor.

5. Toarna aluatul pentru negresa in tava si coace-l pentru 30-35 de minute. Dupa ce o scoti de la cuptor taie prajitura in bucati si presara deasupra cacao pudra.


Negresa pufoasa cu nuci si ciocolata se serveste dupa ce s-a racit putin.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Salata de leurda

Salata de leurda

Se spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.

Salata de leurda
Chiftelute frigarui

Chiftelute frigarui

Pentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...

Chiftelute frigarui
Cele mai apreciate rețete
Friptura de miel in vin
1
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
2
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
3
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
4
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa