Se bat albusurile spuma tare cu 100 gr zahar. Separat, se fierbe restul de zahar, impreuna cu glucoza sau mierea in 100 ml apa, pana se obtine un fon
Se bat albusurile spuma tare cu 100 gr zahar. Separat, se fierbe restul de zahar, impreuna cu glucoza sau mierea in 100 ml apa, pana se obtine un fondant tare. Acesta se toarna fierbinte peste albusurile batute si se amesteca continuu pe bain marie, aproximativ 40 de minute. Se ia apoi vasul de pe foc, se adauga nucile si zaharul vanilat. Se pune compozitia intre foile de napolitane, se acopera cu o hartie de pergament si se pune greutate deasupra.
Se serveste a doua zi, taiata patratele sau romburi.
Alte retete de dulciuri:
Prajituri simple Prajitura snikers Tiramisu
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii