Nuga cu nuci

Se bat albusurile spuma tare cu 100 gr zahar. Separat, se fierbe restul de zahar, impreuna cu glucoza sau mierea in 100 ml apa, pana se obtine un fon

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 pachet foi de napolitane
  • 4-5 albusuri
  • 350 gr zahar
  • 200 gr glucoza sau miere de albine
  • 400 gr nuci
  • 1 plic zahar vanilat

Mod de preparare

Se bat albusurile spuma tare cu 100 gr zahar. Separat, se fierbe restul de zahar, impreuna cu glucoza sau mierea in 100 ml apa, pana se obtine un fondant tare. Acesta se toarna fierbinte peste albusurile batute si se amesteca continuu pe bain marie, aproximativ 40 de minute. Se ia apoi vasul de pe foc, se adauga nucile si zaharul vanilat. Se pune compozitia intre foile de napolitane, se acopera cu o hartie de pergament si se pune greutate deasupra.


Se serveste a doua zi, taiata patratele sau romburi.

Alte retete de dulciuri:

Prajituri simple Prajitura snikers Tiramisu

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori