Ochi de pisica

Din ingredientele pentru foi se face un aluat si se lasa la crescut 30 minute acoperit si la cald. Se imparte aluatul in 2-3 foi de marimea tavii si d

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Foi: 450g faina
  • 150 g margarina
  • 5 galbenusuri
  • 1 cana lapte
  • 10 g drojdie
  • Umplutura: 500g visine sau cirese
  • 4 albusuri
  • 150g zahar
  • 150 g nuca macinata
  • Glazura: 150g zahar
  • 2 linguri cacao
  • 3 linguri apa
  • 50g unt

Mod de preparare

Din ingredientele pentru foi se face un aluat si se lasa la crescut 30 minute acoperit si la cald. Se imparte aluatul in 2-3 foi de marimea tavii si de grosime de 5 mm. De-a lungul fiecarei foi de o parte si de alta se aseaza visine sau cirese una langa alta. Se ruleaza spre interiorul tavii din ambele parti lasand un spatiu de 2 cm intre mareginile rulate. Se aseaza rulada intr-o tava unsa cu margarina si faina iar spatiul gol se umple cu albusurile batute spuma cu zahar si nuca macinata.

Dupa ce s-a copt si racit se toarna glazura.
Se taie rulouri

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori