Paine boiereasca

Dupa ce s-a racit, painea boiereasca se pudreaza cu zahar si se taie sub forma de patratele, apoi se serveste.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 400 g faina
  • 200 g unt sau
  • 180 g untura
  • 100 g zahar
  • 1 ou
  • 1 praf de copt
  • esente
  • 3-4 galbenusuri
  • 150 g zahar
  • 150 g nuca macinata si
  • albusurile batute spuma
  • magiun

Mod de preparare

Pentru painea boiereasca se framanta aluatul, se ia deoparte o bucatica mai mica de aluat, se unge tava cu unt si se tapeteaza cu faina. Aluatul mai mare se intinde si se pune in tava, iar deasupra se adauga magiun. Separat se freaca 3-4 galbenusuri cu 150 g zahar, 150 g nuca macinata si albusurile batute spuma, apoi se pune peste magiun. Din restul de aluat, se fac bastonase, care se aseaza sub forma de gratii peste nuca.


Dupa ce s-a racit, painea boiereasca se pudreaza cu zahar si se taie sub forma de patratele, apoi se serveste.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori