Pandispan cu branza si capsuni

Pentru aluat amesteca galbenusurile cu praful de budinca si cu jumatatea cantitatii de zahar, bate spuma tare albusurile, in timp ce adaugi treptat si

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru aluat: 7 oua
  • 60 g budinca de vanilie
  • 280 g zahar tos
  • 500 g branza. Pentru crema: 400 ml lapte
  • 1 pachet (40 g) praf de budinca cu gust de vanilie
  • 2 pachete zahar vanilat
  • 200 g margarina Rama
  • 250 g zahar pudra
  • 250 g capsuni. Pentru decor: 250 g capsuni
  • in jur de o palma de migdale feliate subtire
  • 3-4 linguri sirop de capsuni

Mod de preparare

Pentru aluat amesteca galbenusurile cu praful de budinca si cu jumatatea cantitatii de zahar, bate spuma tare albusurile, in timp ce adaugi treptat si restul de zahar. Sfarama branza, pune-o in amestecul cu praf de budinca, dupa care adauga si spuma. Tapeteaza cu hartie de copt o tava rotunda pentru tort cu diametrul de 24 cm, toarna aluatul in tava si coace-l in cuptorul preincalzit, la foc mediu (180 °C) timp de 20 de minute, dupa care la o temperatura mai mica (160 °C), in jur de 40 de minute. Daca vrei, poti imparti aluatul in doua, obtinand astfel doua foi, care sunt gata in 30 de minute. Pentru crema amesteca laptele cu praful de budinca si cu zaharul vanilat, fierbe-l pana devine dens si lasa-l la racit. Freaca margarina cu zahar pudra si amesteca-l cu crema racita. Taie blatul in doua. Unge foaia de jos cu 1/3 din crema. Aseaza capsuni feliate si unge cu 1/3 din crema. Aseaza cealalta foaie. Unge foaia de sus si marginile cu crema. Lipeste pe margine felii de migdale. Decoreaza tortul cu capsuni feliate, stropeste-l cu putin sirop de capsuni si poti aseza si cateva frunze de lemongrass. Feliaza-l cu un cutit inmuiat in apa fierbinte.
Alte retete prajituri recomandate

Placinta visine

Sirop de visine

Gem de visine

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Recomandari pentru tine si casa ta

Inghetata de lapte

Inghetata de lapte

Pentru ca se anunta o saptamana calduroasa, va propun sa o incepem cu o inghetata simpla si foarte buna.

Inghetata de lapte
Chiftele din carne si legume, la cuptor

Chiftele din carne si legume, la cuptor

Aceste chiftele din carne și legume sunt perfecte pentru a fi servite ca fel principal alături de o salată proaspătă sau...

Chiftele din carne si legume, la cuptor
Pui cu sparanghel si cartofi

Pui cu sparanghel si cartofi

In gradina a iesit sparanghelul si l-am cules in timp util de aceasta data . M-am tot uitat la retete mai deosebite cu...

Pui cu sparanghel si cartofi
Cele mai apreciate rețete
Kombe, o alfel de placinta
1
Preparate sarate

Kombe, o alfel de placinta

- intr-un castron se pune tot laptele , apa si drojdia maruntita . Laptele si apa sa fie caldute; - laptele cu apa si drojdie...

Kombe, o alfel de placinta
Pastitio
2
Paste si pizza

Pastitio

Pastitio este o mancare foarte populara in Grecia. O fac cu drag ori de cate ori am mai mult timp . Pofta buna!!

Pastitio
Salata de rucola, cu ridichi si rosii cherry
3
Salate reci

Salata de rucola, cu ridichi si rosii cherry

O salata delicioasa de vara.

Salata de rucola, cu ridichi si rosii cherry
Strudel cu mere din aluat de casa
4
Preparate dulci

Strudel cu mere din aluat de casa

Dupa culesul merelor din aceasta toamna, m-am gandit ca ma pot delecta cu un strudel cum am vazut reteta in caietul mamei...a...

Strudel cu mere din aluat de casa
Nectar de caise
5
Sucuri fructe si legume

Nectar de caise

Nectarul de caise este o băutură delicioasă și revigorantă, realizată din caise proaspete și câteva ingrediente...

Nectar de caise
Parteneri
Pui cu  usturoi si lamaie
ReteteCulinare.RO

Pui cu usturoi si lamaie

Aceasta reteta simpla de pui cu usturoi si lamaie este perfectă pentru o cină rapida si delicioasa! Poti să o adaptezi si...

Pui cu usturoi si lamaie
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios. citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia