Pentru aluat amesteca galbenusurile cu praful de budinca si cu jumatatea cantitatii de zahar, bate spuma tare albusurile, in timp ce adaugi treptat si
Pentru aluat amesteca galbenusurile cu praful de budinca si cu jumatatea cantitatii de zahar, bate spuma tare albusurile, in timp ce adaugi treptat si restul de zahar. Sfarama branza, pune-o in amestecul cu praf de budinca, dupa care adauga si spuma. Tapeteaza cu hartie de copt o tava rotunda pentru tort cu diametrul de 24 cm, toarna aluatul in tava si coace-l in cuptorul preincalzit, la foc mediu (180 °C) timp de 20 de minute, dupa care la o temperatura mai mica (160 °C), in jur de 40 de minute. Daca vrei, poti imparti aluatul in doua, obtinand astfel doua foi, care sunt gata in 30 de minute. Pentru crema amesteca laptele cu praful de budinca si cu zaharul vanilat, fierbe-l pana devine dens si lasa-l la racit. Freaca margarina cu zahar pudra si amesteca-l cu crema racita. Taie blatul in doua. Unge foaia de jos cu 1/3 din crema. Aseaza capsuni feliate si unge cu 1/3 din crema. Aseaza cealalta foaie. Unge foaia de sus si marginile cu crema. Lipeste pe margine felii de migdale. Decoreaza tortul cu capsuni feliate, stropeste-l cu putin sirop de capsuni si poti aseza si cateva frunze de lemongrass. Feliaza-l cu un cutit inmuiat in apa fierbinte.
Alte retete prajituri recomandate
Placinta visine
Sirop de visine
Gem de visine
Drobul de miel, aromat cu tarhon si menta verde, are o savoare aparte, oferita de amestecul de mirodenii si ingredientele de...
Drob de miel, reteta videoPentru că este sezonul leurdei, azi am preparat un delicios Hummus cu leurdă și lipii de casă. Chiar delicios și...
Hummus cu leurda si lipii de casaSunt pufoase, cremoase si dragute . In reteta de indiene mai era un sirop , dar blatul este atat de pufos si moale incat eu...
Indiene cu piersici si mascarponePentru ca este sezonul merelor, am incercat diverse prajituri printre care si aceasta. A iesit o bunatate delicioasa si...
Prajitura cu mere, biscuiti si budinca de vaniliePasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Cu pere aromate, asezonate cu scorțișoară și de vanilie, cu o cremă de brânză delicioasă, este pur și simplu o...
Prajitura cu pere si crema de branzaUn preparat devenit traditional in familia noastra!
Coasta de miel umplutaReteta de drob de miel. Drob traditional de miel reteta simpla pas cu pas. Reteta de drob de miel cu prapure si oua fierte....
Drob de miel
Comentarii