Pentru Pariziana va trebuie 6 oua, 6 linguri de zahar, 6-7 linguri de faina, o lingura de cacao, ½ pachet praf de copt.
Pentru Pariziana se face doua blaturi. Pentru primul blat va trebuie 6 oua, 6 linguri de zahar, 6-7 linguri de faina, o lingura de cacao, ½ pachet praf de copt . Dupa ce s-a racit, taiem blatul in doua foi. Blatul II – 6 albusuri batute spuma, 7 linguri de zahar, o cana de nuci prajite taiate, o cana de rahat taiat, o cana de visine, 4-5 linguri de faina si praf de copt. Se coace in tava unsa si tapetata.
Crema galbena – 6 galbenusuri se bat cu 2-3 pachetele de vanilie pana se ingroasa, apoi se fierb 160 g zahar cu 100 ml de apa, rezultand un sirop gros care se toarna fierbinte peste ouale frecate. Aceasta crema se amesteca cu 250 g unt frecat spuma. Glazura: Se aseaza in ordinea: glazura rece – blatul I – crema – blatul II – crema – blatul I. Pariziana se face in tava patrata.
Dupa ce s-a racit, Pariziana se poate servi.
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbioriEste un desert potrivit pentru acest sezon. L-am preparat cu frișca LaDorna, care a fost extrem de potrivita în prepararea...
Tort cu capsuni si macSe face repede, usor si este foarte bun...
Strudel din aluat de casa, cu mere, pere si caramelRetete dietetice
Evantai de vinete cu rosii la cuptorSe taie carnea de pui ca pt snitzel(dar nu se bate); eu am folosit pulpe dezosate dar e ok si piept. Cartofii se curata si se...
Pui surprizaAceasta reteta de inghetata de casa este absolut delicioasa. Daca va place laptele de pasare cu siguranta va va placea si...
Inghetata lapte de pasareIncearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...
Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasaRulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii
Comentarii