Pariziana

Pentru Pariziana va trebuie 6 oua, 6 linguri de zahar, 6-7 linguri de faina, o lingura de cacao, ½ pachet praf de copt.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Blatul I:
  • 6 oua
  • 6 linguri de zahar
  • 6-7 linguri de faina
  • o lingura de cacao
  • ½ pachet praf de copt
  • Blatul II:
  • 6 albusuri batute spuma
  • 7 linguri de zahar
  • o cana de nuci prajite taiate
  • o cana de rahat taiat
  • o cana de visine
  • 4-5 linguri de faina si
  • praf de copt
  • Crema galbena:
  • 6 galbenusuri
  • 2-3 pachetele de vanilie
  • 160 g zahar
  • 100 ml de apa
  • 250 g unt.

Mod de preparare

Pentru Pariziana se face doua blaturi. Pentru primul blat va trebuie 6 oua, 6 linguri de zahar, 6-7 linguri de faina, o lingura de cacao, ½ pachet praf de copt . Dupa ce s-a racit, taiem blatul in doua foi. Blatul II – 6 albusuri batute spuma, 7 linguri de zahar, o cana de nuci prajite taiate, o cana de rahat taiat, o cana de visine, 4-5 linguri de faina si praf de copt. Se coace in tava unsa si tapetata.
Crema galbena – 6 galbenusuri se bat cu 2-3 pachetele de vanilie pana se ingroasa, apoi se fierb 160 g zahar cu 100 ml de apa, rezultand un sirop gros care se toarna fierbinte peste ouale frecate. Aceasta crema se amesteca cu 250 g unt frecat spuma. Glazura: Se aseaza in ordinea: glazura rece – blatul I – crema – blatul II – crema – blatul I. Pariziana se face in tava patrata.


Dupa ce s-a racit, Pariziana se poate servi.

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Briose cu cirese

Briose cu cirese

Retete dietetice

Briose cu cirese
Tarta cu dovlecei zucchini

Tarta cu dovlecei zucchini

Tarta cu dovlecei zucchini este atât de bună încât o poţi mânca la micul dejun lângă o cana cu lapte, la prânz ca...

Tarta cu dovlecei zucchini
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Cele mai apreciate rețete
Tarta cu dovlecei zucchini
1
Romania

Tarta cu dovlecei zucchini

Tarta cu dovlecei zucchini este atât de bună încât o poţi mânca la micul dejun lângă o cana cu lapte, la prânz ca...

Tarta cu dovlecei zucchini
Tocana de legume cu dovlecei
2
Romania

Tocana de legume cu dovlecei

Dovleceii sunt preferatele mele , am o gradina mica , dar dovleceii nu pot lipsii . Avand o recolta frumoasa m-am gandit sa...

Tocana de legume cu dovlecei
Prajitura cu visine
3
Romania

Prajitura cu visine

Prima data separam galbenusul de albus. Incepem prin a bate puternic albusurile pana se fac spuma. Peste spuma de albus se...

Prajitura cu visine
Ghiveci din legume si orez
4
Romania

Ghiveci din legume si orez

Un ghiveci din legume si orez foarte delicios

Ghiveci din legume si orez
Prajitura cu cirese
5
Romania

Prajitura cu cirese

O prajitura pufoasa, de sezon si care poate fi pregatita cu orice fructe preferati.

Prajitura cu cirese