Pasca cu branza

Pasca cu branza este un preparat traditional de Pasti ce se poate pregati pana de Rusalii conform traditiei.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Pasca cu branza

Ingrediente

  • 500 g faina
  • 1 cub drojdie proaspata
  • 1 praf de sare
  • 5 linguri zahar
  • 200 ml lapte
  • 3 linguri untura sau 50 g unt
  • 2 galbenusuri
  • coaja de lamaie
  • Umplutura
  • 500 g branza de vaci proaspata
  • 3 oua
  • 5 linguri cu smantana
  • 100 g zahar
  • pulpa de la 2 portocale
  • Uns
  • 2 oua
  • 1 zahar vanilat

Mod de preparare

Aluat-amestecam faina cu sarea, zaharul, coaja de lamaie, dupa care adaugam drojdia dizolvata in putin lapte caldut, untura, galbenusurile si treptat laptele. Framantam o coca nelipicioasa si acoperim, apoi lasam la dospit 1 ora
Umplutura-Branza de vaci o amestecam cu zaharul, pulpa de portocala, amestecam smantana cu ouale batute si adaugam peste branza amestecam bine si dam la frigider.
Intindem coca intr-o foaie subtire si rotunda, asezam in tava tapetata cu hartie de copt si pe pereti laterali. O intepam cu furculita si adaugam 2 linguri de gris, adaugam umplutura de branza si taiem surplusul de aluat daca ne ramane.
Adaugam ouale batute cu zaharul vanilat deasupra la branza si dam al cuptorul incalzit pana se rumeste frumos (cca 35-40 minute).

http://shabbychicshop.ro/dulap-chei-perete/477-dulap-chei-lamai.html


Servim pasca cu branza dupa ce s-a racit.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Tosca
1
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
2
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
3
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
4
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide