Pasca fara aluat cu branza de vaci

Pasca fara aluat este solutia perfecta pentru acele momente in care chiar nu mai faci fata tuturor treburilor, dar totodata vrei sa-ti surprinzi familia cu un preparat traditional, de casa.

Portii
8
Timp pregatire
20 minute
Timp coacere
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 700 g de branza de vaci scursa
  • 150 g de stafide pe care le-am lasat la hidratat in 100 ml de crema de whiskey
  • 150 g de faina
  • 5 oua
  • 1 lingurita de esenta de vanilie
  • 9 linguri de zahar
  • 1 lingurita de coaja rasa de lamaie si una de fresh de lamaie
  • 1 plic de praf de copt
  • 1 praf de sare
  • extra faina si unt pentru tapetat forma de tort cu fund detasabil

Mod de preparare

In prima faza separa galbenusurile de albusuri. Intr-un mixer, pune galbenusurile, branza de vaci, coaja de lamaie, stafidele, cu tot cu crema de whiskey in care s-au hidratat si esenta de vanilie. Amesteca pana obtii o compozitie omogena. Amesteca faina cu un varf de cutit de sare si praful de copt. Incorporeaza treptat compozitia lichida peste cea solida, avand grija sa nu faci cocoloase. Bate albusurile spuma cu un varf de cutit de sare si zeama de lamaie. Cand aproape s-au intarit, adauga zaharul si continua pana devin lucioase, iar castronul il poti tine cu susul in jos. Amesteca peste compozitia de baza jumatate din cantitatea de albusuri, iar cealalta jumatate impatureste-o de sus in jos, uniform, incercand sa pastrezi bulele de aer in interior.



Tapeteaza o forma de tort cu unt si faina. Adauga compozitia in forma de tort tapetata. Introdu-o in cuptorul incins in prealabil, la 180 de grade. Las-o acolo pentru 15 minute, dupa care scade temperatura la 150-160 de grade si las-o inca 35-40 de minute. Fa testul cu scobitoarea, iar daca aceasta este curata, inseamna ca s-a copt in totalitate.



Da-i ragaz sa se raceasca, dupa care scoate-o din forma si taie o felie. Incearca aceasta reteta si-ti garantez ca o sa-ti placa foarte mult.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc