Pasca este un element nelipsit de pe masa de Paste. Sunt o multime de retete de pasca, dar cea impletita este preferata mea.
Am pus drojdia in lapte caldut, adaugand si untul moale.
Am frecat ouale cu zaharul si sarea.
Peste lapte am turnat ouale frecate, vanilia, apoi faina.
Am framantat, pana cand am obtinut un alauat elastic, usor lipicios, dar care nu se lipea de maini.
Am lasat la crescut, acoperit...pana si-a dublat volumul.
Intre timp am facut umplutura amestecand toate ingredientele.
Am impartit aluatul in 3 parti inegale.
Una am intins-o si am pus-o in tava (multumesc anne16) unsa si tapetata, o alta parte am impartit-o iar in doua, o parte am oprit-o pt floricelele de deasupra si din cealalta am facut un 'snur' care l-am pus roata imprejur pe langa peretii tavii.
Iar din ultima parte de aluat am impletit un colac pe care l-am pus pe acet 'snur', apoi am turnat umplutura in mijloc.
Dupa ce a crescut un pic am uns-o cu ou batut, am introdus-o in cuptor si am lasat-o pana mi-a placut cat e de rumenita.
Pasca impletita pentru Paste se serveste la masa ca desert.
Aceasta reteta de pasca a fost propusa de DOITILI pe forum culinar.
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii