Pasca cu smantana este o reteta simpla si gustoasa pe care o puteti pregati pentru masa de Pasti. Este o pasca cremoasa si fina.
Pt aluat:
Se bat cele 3 oua, se amesteca si zaharul, sarea, zeama si razatura de lamiie. Se adauga untul topit si iaurtul. Se amesteca bine. Se toarna faina deasupra, se face o adincitura si se pune drojdia. Se framanta 10-15 minute. Se imparte in doua - cantitatile din reteta sunt suficiente pentru 2 portii de pasca.
Se intind cele 2 bucati de aluat in doua foi si se aseaza in tavi, astfel incat margini de aluat sa fie si inafara tavii si se mai lasa o ora tavile acoperite ca sa creasca aluatul.
Umplutura:
Se mixeaza galbenusurile cu zaharul, esenta de vanilie dupa gust si coaja de lamaie. Apoi se adauga stafidele si smantana si se omogenizeaza. Se imparte umplutura in cele doua tavi cu aluatul care a crescut. Umplutura nu trebuie sa fie pana sus, se va umfla in timpul coacerii.
Se da la cuptorul preincalzit la 170 de grade pentru 45-50 de minute, se lasa sa se raceasca in tava pentru 2-3- ore, mijlocul va fi inca moale dar asa trebuie sa fie.
Reteta de pasca simpla cu smantana a fost propusa de California pe forum culinar.
Serviti pasca cu smantana la masa de Paste impreuna cu familia.
Un chec foarte gustos care a disparut mult mai repede decat m-as fi asteptat. Este cu suc de portocale in compozitie si...
Chec cu portocaleDin categoria rețetelor de post, dar și din categoria rețetelor cu leurdă, rețete de primăvară, azi am preparat...
Piure de cartofi cu spanac si leurdaPentru că este sezonul leurdei, azi am preparat un delicios Hummus cu leurdă și lipii de casă. Chiar delicios și...
Hummus cu leurda si lipii de casaPrajitura aceasta pufoasa cu branza dulce si aroma de portocala este preferata copiilor mei.:) Pofta buna!!
Prajitura pufoasa cu branzaUn blat din biscuiti, un blat pufos si aroma delicata, toate intr-o prajitura foarte simplu de preparat!
Prajitura cu glazura de zmeuraPrajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...
Prajitura foaie peste foaieNe place mult placinta cu mere, de obicei mama soacra este cea care o prepara mai des. Mie imi place sa ma joc cu aluaturile,...
Placinta cu mereSupa ungureasca de chimen este foarte buna si foarte sanatoasa. Pentru aceasta reteta de supa trebuie sa folositi 1 lingurita...
Supa ungureasca de chimenIncearca o reteta usoara de cozonac pufos de post in doua culori, cu aluat simplu si cu cacao. Un desert delicios si aromat,...
Cozonac pufos de post in doua culori – reteta usoara pentru un desert gustosCovrigii cu mac si sare sunt o alegere populara pentru micul dejun, gustare sau chiar o rontaiala rapida in timpul zilei....
Covrigi cu mac si sare - rontaiala perfecta
Comentarii