Pasca cu smantana este o reteta simpla si gustoasa pe care o puteti pregati pentru masa de Pasti. Este o pasca cremoasa si fina.
Pt aluat:
Se bat cele 3 oua, se amesteca si zaharul, sarea, zeama si razatura de lamiie. Se adauga untul topit si iaurtul. Se amesteca bine. Se toarna faina deasupra, se face o adincitura si se pune drojdia. Se framanta 10-15 minute. Se imparte in doua - cantitatile din reteta sunt suficiente pentru 2 portii de pasca.
Se intind cele 2 bucati de aluat in doua foi si se aseaza in tavi, astfel incat margini de aluat sa fie si inafara tavii si se mai lasa o ora tavile acoperite ca sa creasca aluatul.
Umplutura:
Se mixeaza galbenusurile cu zaharul, esenta de vanilie dupa gust si coaja de lamaie. Apoi se adauga stafidele si smantana si se omogenizeaza. Se imparte umplutura in cele doua tavi cu aluatul care a crescut. Umplutura nu trebuie sa fie pana sus, se va umfla in timpul coacerii.
Se da la cuptorul preincalzit la 170 de grade pentru 45-50 de minute, se lasa sa se raceasca in tava pentru 2-3- ore, mijlocul va fi inca moale dar asa trebuie sa fie.
Reteta de pasca simpla cu smantana a fost propusa de California pe forum culinar.
Serviti pasca cu smantana la masa de Paste impreuna cu familia.

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta video
Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...
Curcan umplut de Craciun
Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...
Carnati proaspeti de porc
Comentarii