Pavlova cu afine este o prajitura delicioasa de vara. Bezeaua crocanta in exterior si dulce se potriveste de minune cu afinele acrisoare.
Puneti afinele bine spalate pe un servet ca sa se scurga bine apa de pe ele, apoi puneti-le intr-un castron, presarati-le cu 1 lingura zahar si cu coaja rasa de portocala. Stoarceti peste ele sucul de portocala, amestecati-le si tineti-le la rece.
Bateti albusurile spuma, adaugand sarea. Cand spuma se tine bine de tel, adaugati treptat zaharul, tot cate o lingura, dupa care bateti spuma energic. Cand spuma devine sticloasa, adaugati amidonul si otetul de mere si mai bateti 5 minute. Turnati compozitia de mereng (bezea) obtinuta pe o bucata rotunda de folie de copt, cu diametrul de 20 cm sau pe forme mai mici daca doriti sa faceti portii individuale. Coaceti blatul in cuptorul incalzit dinainte, la foc foarte mic, eventual cu usa cuptorului intredeschisa. Ca sa nu se ingalbeneasca blatul, acoperiti-l cu o foaie alba de hartie. Lasati blatul la racit, despindeti-l de pe folia de copt si puneti-l pe un platou mai mare.
Turnati peste el un strat gros de frisca si peste aceasta puneti afinele. Puteti de asemenea sa amestecati afinele in frisca si sa pastrati cateva pentru decor.
Serviti pavlova cu afine rece.

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta video
Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...
Curcan umplut de Craciun
Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...
Carnati proaspeti de porc
Comentarii