Placinta americana cu mere clasica

Placinta americana cu mere este o reteta clasica, foarte indragita. Nu-i o placinta greu de pregatit, dar este o placinta cu fructe delicioasa pe care o puteti pregati oricand urmarind pasii din reteta.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Placinta americana cu mere clasica

Ingrediente

  • Aluatul de tarta:
  • 250 g faina 000
  • 2 linguri zahar
  • 1/4 lingurita sare
  • 110 g unt rece taiat cubulete
  • 70 g grasime vegetala sau untura rece
  • 120 ml apa foarte rece (aici depinde cantitatea in functie de faina folosita - doar cat sa lege aluatul)
  •  
  • Umplutura de mere:
  • 8 mere potrivite
  • curatate de coaja si cotor si taiate in felii nu foarte subtiri
  • zeama de la o lamaie
  • 2-3 linguri zahar (depinde de ce fel de mere folositi)
  • 1 lingurita scortisoara
  • 1 vf cutit nucsoara
  • 1/2 lingurita ghimbir razuit sau uscat
  • 1 lingura faina sau amidon (pentru a inchega sucul lasat de mere la copt)

Mod de preparare

Pregatirea aluatului de placinta:

Intr-un vas se pune faina, se adauga untul si grasimea taiate cubulete mici, sarea si zaharul. Se framanta putin cu degetele, doar cat sa se acopere untul si grasimea cu faina, dar fara a incorpora complet untul in faina, iar apoi se adauga treptat apa rece pana ce aluatul se aduna, dar va trebui sa fie inca imprastiat - adica nu e un aluat legat dar se strange laolalta. (scuze pentru explicatii, daca nu e prea clar). Se face o bila, se imbraca in folie alimentara si se da la rece timp de 30 min, dupa care se imparte in doua si se fac doua foi. Intindenti foile pe zahar pudra sau faina ca sa nu se lipeasca.

Pentru umplutura se amesteca toate impreunasi se pun peste una dintre foi in tava de tarta. Se pune cate un cubulet de unt peste mere si se acopera cu cealalta foaie, la care eu i-am facut modele cu o forma de fursecuri, se sigileaza marginile si se unge cu ou. Se coace la 375 F (180 C) pana ce culoarea este maro-aurie.

Daca nu faceti nicio forma, taiati aluatul in mijloc cu un cutit, in 3 locuri, ca sa iasa aburii.

Reteta de placinta americana cu mere clasica a fost propusa de Chipotle pe forum culinar.


Lasati placinta americana cu mere sa se raceasca si serviti-o langa frisca sau inghetata de vanilie.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan
Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Cele mai apreciate rețete
Sirop din muguri de brad
1
Siropuri

Sirop din muguri de brad

Siropul din muguri de brad este foarte sanatos si foarte usor de pregatit. Siropul din muguri de brad este un remediu natural...

Sirop din muguri de brad
Strudel cu prune
2
Aluaturi

Strudel cu prune

MENIU CU DRAGOSTE DE DIETA!

Strudel cu prune
Pasca fara aluat (reteta video)
3
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Briose cu afine
4
Retete culinare

Briose cu afine

Briose cu afine. Cum sa faci briose cu afine? Briosele cu afine sunt un desert delicios și ușor de pregătit. Iată o...

Briose cu afine
Cozonac moldovenesc cu nuca (varianta Didina)
5
Cozonac

Cozonac moldovenesc cu nuca (varianta Didina)

Pentru cozonac cu cacao si nuca se aduc intr-un loc incalzit de cu seara toate ingredientele, si a doua zi se purcede la lucru.

Cozonac moldovenesc cu nuca (varianta Didina)
Parteneri
Ciuperci la punga
Bucataras.RO

Ciuperci la punga

Imi plac ciupercile si azi am gasit niste palarioare mari,deja le vedeam umplute si la cuptor si eu nici nu le...

Ciuperci la punga
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Obiceiuri si traditii culinare de Florii
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola