Placinta cu branza dulce, capsuni si sirop de portocala

Imi plac fructele sa le mananc ca atare dar imi plac si in prajituri.

Portii
18
Timp pregatire
20 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
medie
Placinta cu branza dulce, capsuni si sirop de portocala

Ingrediente

  • 15 foi de placinta
  • 1 kg branza de vaci
  • 150 g iaurt grecesc
  • 225 g zahar
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 1 fiola esenta de rom
  • 150 g capsuni
  • 3 oua
  • 1 lingura cu gris
  • 1 lingura coaja rasa de portocala
  • un strop de sare
  • Pentru siropul de portocala
  • 250 ml suc de portocala
  • 1,5 lingura Zahar
  • Mai avem nevoie
  • ulei pentru uns foile de placinta
  • ulei pentru uns tava
  • faina pentru tapetat tava

Mod de preparare

Mixam bine ouale cu un strop de sare. Adaugam pe rand branza, iaurtul, zaharul, zaharul vanilat, esenta de rom, coaja de portocala si grisul.

Amestecam dupa fiecare ingredient in parte cu ajutorul unei linguri de lemn. Curatam capsunile de codite, le spalam si apoi le taiem in 2-3 bucati(depinde cat sunt de mari) pe verticala.

Ungem foile de placinta cu ulei pe fiecare in parte. Ungem o tava (32/24) cu ulei si o tapetam cu faina. Asezam la baza tavii 5 foi de placinta unse si turnam jumatate din cantitatea de umplutura. Deasupra umpluturii punem jumatate din cantitatea de capsuni. Acoperim cu alte 5 foi de placinta, punem cealalta jumatate de umplutura si de capsune. Si la final punem restul foilor de placinta.

Dam placinta la cuptorul preincalzit si lasam pana cand aceasta se rumeneste usor. In timp ce placinta este la cuptor ne ocupam de siropul de portocale. Sucul proaspat de portocala il amestecam cu zaharul si il punem pe foc, lasandu-l sa dea in cateva clocote dupa care il dam deoparte. Cand placinta este facuta ,scoatem tava din cuptor, o taiem bucati potrivite si turnam siropul cald peste ea.

Dam din nou la cuptor si lasam pana cand siropul este absorbit (circa 10-15 min).

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu mere si crusta de nuci

Prajitura cu mere si crusta de nuci

Reţetă preluată din revista ,,Secretele Bucătăriei,,. E o prăjitură foarte uşor de făcut şi foarte gustoasă.

Prajitura cu mere si crusta de nuci
Ciorba de loboda cu franjuri de ou

Ciorba de loboda cu franjuri de ou

Ador să servesc primăvara o așa ciorbă de lobodă cu franjuri de ou, acrișoară!De data aceasta am acrit-o cu zeamă de...

Ciorba de loboda cu franjuri de ou
Samosa cu cartofi

Samosa cu cartofi

Samosa cu cartofi este una dintre inepuizabilele variatiuni ale acestui fel indian de mancare de strada. In plus este o...

Samosa cu cartofi
Cele mai apreciate rețete
Prajitura foaie peste foaie
1
Prajituri

Prajitura foaie peste foaie

Prajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...

Prajitura foaie peste foaie
Placinta cu mere
2
Prajituri

Placinta cu mere

Ne place mult placinta cu mere, de obicei mama soacra este cea care o prepara mai des. Mie imi place sa ma joc cu aluaturile,...

Placinta cu mere
Supa ungureasca de chimen
3
Supe de legume

Supa ungureasca de chimen

Supa ungureasca de chimen este foarte buna si foarte sanatoasa. Pentru aceasta reteta de supa trebuie sa folositi 1 lingurita...

Supa ungureasca de chimen
Sos tartar cu patrunjel
4
Sosuri pentru mancaruri cu peste

Sos tartar cu patrunjel

Pentru sos tartar cu patrunjel ouale se spala, se fierb tari, se curata si se toaca marunt. Ceapa verde si patrunjelul se...

Sos tartar cu patrunjel
Parteneri
Pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Reteta usoara si delicioasa
Gustos.RO

Pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Reteta usoara si delicioasa

Descopera reteta de pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Afla cum sa faci un desert delicios si aromat,...

Pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Reteta usoara si delicioasa
Un Dulce de Post cu Foi de Placinta
ReteteCulinare.RO

Un Dulce de Post cu Foi de Placinta

Un Dulce de Post cu Foi de Placinta