Îmi place foarte mult plăcinta cu brânză, fie dulce, fie sărată, așa că mănânc frecvent. Însă am încercat să fac o variantă puțin mai dietetică, eliminând blatul. Este delicioasă.
- Puneți stafidele la inmuitat în apă caldă cu rom; - Amestecați bine brânza de vaci cu laptele, pentru a căpăta o consistență mai moale; - Separați albușurile de gălbenușuri în două boluri; - Bateți gălbenușurile cu un praf de sare, iar albușurile cu zahărul, până devinde o spumă tare; - Adăugați stafidele înmuiate și scurse peste amestecul de brânză, amestecați bine, apoi adăugați gălbenușurile și mixați; - Acum puteți adăuga romul, untul topit și lingura de griș și mixați până devine omogen; - Apoi adăugați albușurile, amestecând încet cu o spatulă de jos în sus; - Pregătiți o tavă de copt, eu am folosit una rotundă cu diametrul de 26 cm, tapetați cu unt și turnați compoziția; - Coaceți la foc mediu spre mic timp de aproximativ 30 de minute, sau până se rumenește ușor;
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii