Inmuiem drojdia in laptele caldut cu zahar. Amestecam stafidele cu fructele confiate, le stropim cu rom si le lasam la odihnit. Amestecam faina cu unt
Inmuiem drojdia in laptele caldut cu zahar. Amestecam stafidele cu fructele confiate, le stropim cu rom si le lasam la odihnit. Amestecam faina cu untul, oul batut, coaja rasa de lamaie, sarea, samburii din batonul de vanilie si drojdia cu lapte. Preparam un aluat tare, adaugam lapte daca este necesar si lasam la dospit 15 minute. Intindem aluatul pe o suprafata presarata cu faina si presaram deasupra fructele stoarse. Rulam batonul de martipan la lungimea aluatului si il pozitionam in mijloc, impaturim aluatul in 3 si apasam capetele. Punem aluatul intr-o tava unsa si captusita cu hartie de copt in asa fel incat partea indoita sa vina dedesubt. Facem doua adancituri pe lungimea aluatului. Lasam la dospit 20-30 de minute si coacem in cuptorul pre-incalzit. Scoatem painea pe o suprafata, o ungem cu unt topit si presaram cu zahar pudra vanilat.
Alte retete cu prajituri gasiti aici
Tiramisu original
Tarta cu visine
Prajitura cu visine
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaPentru ca mai aveam in congelator o bucata de ciolan afumat am facut o ciorbita acrita cu zeanma de varza.
Ciorba de ciolan afumat cu zeama de varzaDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii