Placinta cu fructe si crema de vanilie

Placinta cu fructe si crema de vanilie este un desert de vara absolut delicios, deloc greu de preparat, la care pot fi folosite fructele preferate.

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
redusa
Placinta cu fructe si crema de vanilie

Ingrediente

  • pentru crusta:
  • 180 de grame de faina
  • 75 de grame de unt rece
  • 1 ou
  • 150 de grame de zahar
  • 1 lingurita mica praf de copt
  • pentru umplutura:
  • 500 ml lapte
  • 2 plicuri budinca de vanilie
  • 600 de grame de smantana cu minimum 20 % grasime
  • 200 de grame de zahar
  • fructele voastre preferate din compot - piersici
  • caise
  • mandarine
  • ananas
  • sau fructe congelate (visine
  • fructe de padure) - eu am folosit un compot de 720 ml de caise home-made
  • si nu ar fi stricat sa fi avut chiar mai
  • multe fructe
  • 250 ml zeama din compot
  • 1 plic de tort-jelee

Mod de preparare

Pentru aluatul de crusta, amestecati faina cu praful de copt si cu zaharul. Untul rece il taiati in aceasta masa (eu am folosit rola de taiat paste) pana cand amestecul asemanator nisipului.

Adaugati oul si framantati foarte putin. Acoperiti cu o folie si dati la frigider pentru o ora.

Taierea untului in ingredientele uscate serveste la obtinerea unui aluat mult mai nisipos, de o calitate mult mai fina decat ar fi fost framantand, simplu, toate ingredientele, cu toate ca aluatul obtinut este mai greu de lucrat, atunci cand se intinde in forma si va trebui, eventual, sa va ajutati de foarte putina faina.

Dupa o ora, aluatul se intinde, prin presare, intr-o forma de tort cu inel detasabil, tinand cont ca marginile superioare sa fie cat mai regulate, si se da din nou la frigider.

375 de ml de lapte se pun la fiert. Restul de 125 de ml se amesteca cu praful de budinca si zaharul si se adauga in laptele fierbinte, amestecand continuu. Se fierbe o budinca groasa. In budinca se amesteca toata smantana pana la perfecta omogenizare.

Se aseaza deasupra fructele, si se da la cuptorul preincins la 175 de grade, pentru o ora.

Placinta cu fructe si crema de vanilie se lasa sa se raceasca, apoi se prepara jeleul din plicul de tort-jelee si zeama de compot. Se aseaza peste tarta si se da la rece. Dupa preferinte, se poate orna tarta inainte de servire, eu am presarat doar zahar praf.


Reteta de placinta cu fructe si crema de vanilie a fost propusa de lauralaurentiu pe forum culinar.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Strudel cu aluat fraged de casa, umplutura de mar si crema de vanilie

Strudel cu aluat fraged de casa, umplutura de mar si crema de vanilie

Inainte sa va dau reteta sa va spun cateva cuvinte despre desert. Aluatul este unul relativ simplu, este putin de lucru la...

Strudel cu aluat fraged de casa, umplutura de mar si crema de vanilie
Sarmale fierte in oala de lut

Sarmale fierte in oala de lut

Sarmalele fierte in oala de lut au un gust deosebit si cu siguranta sunt preferatele tuturor.

Sarmale fierte in oala de lut
Pizza cu sparanghel

Pizza cu sparanghel

Pizza cu sparanghel este o reteta simpla care se face foarte rapid si este foarte gustoasa!

Pizza cu sparanghel
Cele mai apreciate rețete
Tort cu nuci si mere caramelizate
1
Torturi

Tort cu nuci si mere caramelizate

Tortul cu nuci si mere caramelizate este un desert foarte bun, deloc greu de preparat, dar de foarte mare efect. Merele...

Tort cu nuci si mere caramelizate
Budinca de malai cu branza de vaci
2
Budinci

Budinca de malai cu branza de vaci

Budinca de malai cu branza de vaci este o prajitura delicioasa si sanatoasa cu branza, potrivita pentru copii. Se prepara...

Budinca de malai cu branza de vaci
Negresa cu nuci si sos de cafea
3
Prajituri

Negresa cu nuci si sos de cafea

Negresa cu nuci si sos de cafea este o reteta de prajitura foarte simpla. Pe culinar.ro se gasesc multe alte retete de...

Negresa cu nuci si sos de cafea
Ciorba cu carne de porc
4
Ciorbe

Ciorba cu carne de porc

Ciorba cu carne de porc este una dintre ciorbele preferate ale familiei noastre de la mic la mare.

Ciorba cu carne de porc
Tort Diplomat a la Adriana
5
Torturi

Tort Diplomat a la Adriana

Tortul Dimplomat are avantajul de a fi o reteta de tort foarte versatila. Se prepara foarte usor si poate fi facut cu...

Tort Diplomat a la Adriana
Parteneri
Chec cu aroma de vanilie si ornamente de ciocolata
Bucataras.RO

Chec cu aroma de vanilie si ornamente de ciocolata

Mi-a fost dor de clasicul chec vanilat si avand niste ornamente de ciocolata, m-am gandit sa-l fac sa rontaie putin cand il...

Chec cu aroma de vanilie si ornamente de ciocolata
Covrigi turcesti cu susan - Simit
Gustos.RO

Covrigi turcesti cu susan - Simit

Reteta de covrigi turcesti cu susan- Simit. Covrigi turcesti cu susan - Simit reteta simpla si usor de preparat. Reteta de...

Covrigi turcesti cu susan - Simit
Mini-chec insiropat cu portocale si sofran
ReteteCulinare.RO

Mini-chec insiropat cu portocale si sofran

Mini-chec insiropat cu portocale si sofran