Pentru ca este sezonul gutuilor si nu numai, am pregatit aceasta placinta aromata si delicioasa!
Intr-un bol se amesteca oul cu zaharul, zaharul vanilat, laptele si uleiul. Se omogenizeaza bine apoi se adauga faina si praful de copt, amestecand pana obtinem o compozitie mai groasa. Se rastoarna pe masa de lucru si se framanta, adaugand faina cat este necesar pentru a se obtine un aluat omogen. Se imparte in doua si se intind 2 foi. In tava tapetata cu hartie de copt se aseaza prima foaie, se presara o lingura de gris, apoi se intinde deasupra gemul de gutui (eu am avut proaspat facut). Deasupra se presara cealalata lingura cu gris si se aseaza a doua foaie. Se inteapa cu o furculita din loc in loc si se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade si se lasa pana se inroseste frumos deasupra. Se lasa sa se raceasca, se pudreaza cu zahar pudra, se portioneaza si se serveste. Pofta buna! Se poate inlocui gemul de gutui cu mere rase si calite.
Reţetă preluată din revista ,,Secretele Bucătăriei,,. E o prăjitură foarte uşor de făcut şi foarte gustoasă.
Prajitura cu mere si crusta de nuciAdor să servesc primăvara o așa ciorbă de lobodă cu franjuri de ou, acrișoară!De data aceasta am acrit-o cu zeamă de...
Ciorba de loboda cu franjuri de ouSamosa cu cartofi este una dintre inepuizabilele variatiuni ale acestui fel indian de mancare de strada. In plus este o...
Samosa cu cartofiPrajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...
Prajitura foaie peste foaieNe place mult placinta cu mere, de obicei mama soacra este cea care o prepara mai des. Mie imi place sa ma joc cu aluaturile,...
Placinta cu mereSupa ungureasca de chimen este foarte buna si foarte sanatoasa. Pentru aceasta reteta de supa trebuie sa folositi 1 lingurita...
Supa ungureasca de chimenPentru sos tartar cu patrunjel ouale se spala, se fierb tari, se curata si se toaca marunt. Ceapa verde si patrunjelul se...
Sos tartar cu patrunjelN-ai spune ca se poate face pandispan cu cirese, fara cirese, doar cu rahat. Urmareste reteta pas cu pas si invata cum sa...
Pandispan cu rahatDescopera reteta de pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Afla cum sa faci un desert delicios si aromat,...
Pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Reteta usoara si delicioasa
Comentarii