Placinta cu iaurt

O placinta cu foi super-fragede si cu o umplutura cremoasa, fina, aromata.

Portii
20
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
50 minute
Complexitate
medie
Placinta cu iaurt

Ingrediente

  • 1 kg iaurt cu 10% grasime (eu am folosit Pilos)
  • 450 g faina
  • 180 unt la temperatura camerei
  • 140 g zahar
  • 2 oua
  • 140 g smantana
  • un plic praf de copt
  • un praf de sare
  • 7 oua
  • 275 g zahar pudra
  • 2 linguri gris
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 1 fiola esenta de rom
  • un praf de sare
  • zahar pentru pudrat
  • un galbenus pentru uns placinta
  • ulei pentru uns tava
  • Mai avem nevoie:
  • Pentru aluat:
  • Pentru umplutura:
  • faina pentru infainat masa de lucru

Mod de preparare

Taiem untul cubulete si mixam. Adaugam putin cate putin zaharul. Incorporam ouale unul cate unul. Adaugam smantana. Cernem faina si o amestecam cu praful de copt si sarea. Incorporam putin cate putin faina si framantam. Trebuie sa rezulte un aluat moale dar nelipicios. Punem aluatul pe masa infainata si il impartim in 3 bucati. Cu ajutorul sucitorului intindem 3 foi de aluat.

Umplutura:

Scurgem iaurtul de zer iar apoi il amestecam rand pe rand cu ouale,zaharul pudra,zaharul vanilat,esenta de rom, sarea si apoi cu grisul.

Amestecam cu ajutorul unei linguri de lemn. Obtinem o umplutura cremoasa si aromata. Ungem tava(32/22)cu ulei si o tapetam cu hartie de copt. Asezam o foaie de aluat pe fundul tavii, folosind sucitorul. Indepartam surplusul de aluat de pe marginile tavii. Impartim umplutura in doua .

Peste foaia de aluat punem o parte de umplutura si nivelam. Acoperim cu cea de-a doua foaie de aluat si indepartam surplusul de pe margini.

Turnam restul de umplutura si acoperim ce cea de-a treia foaie de aluat,indepartand surplusul de pe margini. Dam la cuptorul preincalzit ,la 180 grade timp de aproximativ 50 min. Cu 10 min inainte de a o scote din cuptor ungem placinta cu un galbenus bine batut. Cand placinta este frumos rumenita si bine facuta(facem testul scobitorii), o scoatem din cuptor si o lasam sa se raceasca in tava. Pudram placinta si apoio taiem.

Va invit sa serviti!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc