Placinta cu iaurt

O placinta cu foi super-fragede si cu o umplutura cremoasa, fina, aromata.

Portii
20
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
50 minute
Complexitate
medie
Placinta cu iaurt

Ingrediente

  • 1 kg iaurt cu 10% grasime (eu am folosit Pilos)
  • 450 g faina
  • 180 unt la temperatura camerei
  • 140 g zahar
  • 2 oua
  • 140 g smantana
  • un plic praf de copt
  • un praf de sare
  • 7 oua
  • 275 g zahar pudra
  • 2 linguri gris
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 1 fiola esenta de rom
  • un praf de sare
  • zahar pentru pudrat
  • un galbenus pentru uns placinta
  • ulei pentru uns tava
  • Mai avem nevoie:
  • Pentru aluat:
  • Pentru umplutura:
  • faina pentru infainat masa de lucru

Mod de preparare

Taiem untul cubulete si mixam. Adaugam putin cate putin zaharul. Incorporam ouale unul cate unul. Adaugam smantana. Cernem faina si o amestecam cu praful de copt si sarea. Incorporam putin cate putin faina si framantam. Trebuie sa rezulte un aluat moale dar nelipicios. Punem aluatul pe masa infainata si il impartim in 3 bucati. Cu ajutorul sucitorului intindem 3 foi de aluat.

Umplutura:

Scurgem iaurtul de zer iar apoi il amestecam rand pe rand cu ouale,zaharul pudra,zaharul vanilat,esenta de rom, sarea si apoi cu grisul.

Amestecam cu ajutorul unei linguri de lemn. Obtinem o umplutura cremoasa si aromata. Ungem tava(32/22)cu ulei si o tapetam cu hartie de copt. Asezam o foaie de aluat pe fundul tavii, folosind sucitorul. Indepartam surplusul de aluat de pe marginile tavii. Impartim umplutura in doua .

Peste foaia de aluat punem o parte de umplutura si nivelam. Acoperim cu cea de-a doua foaie de aluat si indepartam surplusul de pe margini.

Turnam restul de umplutura si acoperim ce cea de-a treia foaie de aluat,indepartand surplusul de pe margini. Dam la cuptorul preincalzit ,la 180 grade timp de aproximativ 50 min. Cu 10 min inainte de a o scote din cuptor ungem placinta cu un galbenus bine batut. Cand placinta este frumos rumenita si bine facuta(facem testul scobitorii), o scoatem din cuptor si o lasam sa se raceasca in tava. Pudram placinta si apoio taiem.

Va invit sa serviti!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Fasole păstăi cu sos de soia si bacon

Fasole păstăi cu sos de soia si bacon

• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de

Fasole păstăi cu sos de soia si bacon
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Deserturi racoritoare de vara

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise
Cele mai apreciate rețete
Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga
1
Mancaruri cu ciuperci

Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga

Sa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...

Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga
Parteneri
Supa de rosii cu galuste, de post
Bucataras.RO

Supa de rosii cu galuste, de post

Daca va place supa de rosii, eu zic ca este momentul sa profitati de ea. Acum gasiti pe piata cele mai gustoase si parfumate...

Supa de rosii cu galuste, de post
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Prajitura cu caise si lapte de cocos
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos