Placinta cu iaurt

Nelipsita de sarbatori, usor de pregatit si absolut delicioasa!

Portii
8
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
60 minute
Complexitate
redusa
Placinta cu iaurt

Ingrediente

  • 1 kg iaurt 30% grasime
  • 10 oua mari o cana cu zahar (sau dupa gust)
  • 200 gr stafide aurii
  • optional: zahar vanilat, esenta de rom/vanilie
  • un pachet cu foi de placinta
  • unt pentru uns tava
  • suplimentar: 1 ou si 100 gr Iaurt

Mod de preparare

Umplutura o pregatim in felul urmator: amestecam iaurtul cu ouale, adaugam zaharul si esentele, omogenizand totul. 

Ungem o tava de yena cu margarina, asezam foile de placinta (cam 5 foi am folosit, unse intre ele cu foarte putin unt), adaugam umplutura si stafidele, deasupra acestora intinzand alte 3-4 foi de placinta. Inainte de a da tava la cuptor, omogenizam cele 100 gr de iaurt cu oul si cu ajutorul unei palete intindem compozitia pe intreaga suprafata a foilor de placinta. Se coace la foc potrivit pana ce se rumeneste frumos.

Dupa coacere, lasam placinta sa se raceasca treptat, in cuptor (cu usa deschisa, pentru a evita coacerea excesiva). Eventual, se poate aseza peste aceasta un prosopel curat de bucatarie. Se serveste rece, pudrata cu zahar vanilat. Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori