Placinta cu mere este o prajitura de casa cu mere usor de preparat, fara ingrediente sofisticate, la indemana oricui.
Merele se curata de coaja, se dau pe razatoarea mare, se adauga zaharul si se pune compozitia la fiert la foc mic, apoi se adauga zaharul vanilat, scortisoara si se lasa la racit.
Pentru aluat se amesteca 9 linguri de ulei cu 9 linguri de apa calduta, drojdia, faina si sarea.
Se framanta apoi se intinde foaia. Se amesteca 9 linguri de ulei cu 9 linguri de faina si se obtine un aluat subtire care se intinde cu lingura pe foaia de aluat. Apoi se ruleaza aluatul obtinut, se lasa la dospit 20 de minute apoi se taie in trei parti aproximativ egale, dupa care fiecare parte de aluat se intinde subtire , se adauga compozitia de mere apoi se ruleaza si obtinem placinta.
Se unge o tava dreptunghiulara cu ulei, se pune hartia de copt si se adauga cele trei placinte rulate, dupa care se introduce la cuptor pentru 25-30 minute.
Placinta cu mere se taie felii dupa ce se raceste.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii