Placinta cu mere este o prajitura de casa cu mere usor de preparat, fara ingrediente sofisticate, la indemana oricui.
Merele se curata de coaja, se dau pe razatoarea mare, se adauga zaharul si se pune compozitia la fiert la foc mic, apoi se adauga zaharul vanilat, scortisoara si se lasa la racit.
Pentru aluat se amesteca 9 linguri de ulei cu 9 linguri de apa calduta, drojdia, faina si sarea.
Se framanta apoi se intinde foaia. Se amesteca 9 linguri de ulei cu 9 linguri de faina si se obtine un aluat subtire care se intinde cu lingura pe foaia de aluat. Apoi se ruleaza aluatul obtinut, se lasa la dospit 20 de minute apoi se taie in trei parti aproximativ egale, dupa care fiecare parte de aluat se intinde subtire , se adauga compozitia de mere apoi se ruleaza si obtinem placinta.
Se unge o tava dreptunghiulara cu ulei, se pune hartia de copt si se adauga cele trei placinte rulate, dupa care se introduce la cuptor pentru 25-30 minute.
Placinta cu mere se taie felii dupa ce se raceste.
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii