Placinta cu mere si mure

Placinta cu mere si mure este o reteta de placinta cu fructe absolut delicioasa, usor acrisoara, perfecta ca si desert usor.

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
redusa
Placinta cu mere si mure

Ingrediente

  • Pentru umplutura de fructe:
  • - 6 mere curatate si taiate fiecare in 16 bucati
  • - 150 gr mure
  • - 50 gr unt
  • - 100-120 gr zahar (depinde cat de acre sunt merele)
  • - ½ lingurita scortisoara
  • - putina nucsoara
  • 1 varf de cutit cardamom (optional)
  • - 1 lingura amidon de porumb
  •  
  • Pentru aluatul de placinta aveti nevoie de:
  • 500 gr faina 00
  • 100 gr zahar pudra
  • 250 gr unt
  • la temperatura camerei taiat cuburi
  • 2 oua batute usor
  • 1/2 lingurita praf de copt (il amestecati in faina
  • in acest caz praful de copt se pune pt a fragezi aluatul nu a-l
  • face sa creasca))
  • coaja de la o lamaie (sau alte arome: coaja de portocala
  • scortisoara
  • vanilie etc)
  • putin lapte (cam 1/4 cana
  • chiar mai putin)

Mod de preparare

Pregatiti aluatul de placinta:

Intr-un castron cerneti faina si zaharul pudra, puneti deasupra untul si cu varful degetelor incepeti sa framantati usor pana obtineti consistenta pesmetului. Puneti coaja de lamaie (sau alta aroma) si amestecati bine, apoi adaugati ouale si laptele si alestecati atat cat sa puteti face o bila din aluat, nu framantati mai mult! Inveliti aluatul intr-o folie si dati la frigider cel putin 1/2 ora.

Puneti zaharul cu untul intr-o tigaie si lasati sa se topeasca. Cand untul s-a topit si a incorporat zaharul adaugati merele. Acoperiti cu un capac si lasati-le sa se caleasca la foc mic 10 minute, apoi adaugati murele si scortisoara, amestecati si mai lasati pe foc inca 5 minute, fara capac. La sfarsit adaugati amidonul si amestecati bine.

ncingeti cuptorul la 180 grade. Impartiti aluatul in doua bucati. Intindeti o foaie si asezati-o intr-o tava rotunda tapetata cu unt si faina. Intepati foaia de cateva ori, apoi asezati peste umplutura de mere si mure. Ungeti cu ou batut marginile aluatului.

Intindeti a doua foaie si asezati-o deasupra umpluturii, sigilati marginile, ungeti placinta cu ou batut, faceti cateva crestaturi si daca vreti presarati putin zahar tos.

Dati la cuptor aprox. 55-60 minute, pana ce placinta e brun-aurie. Lasati sa se raceasca si serviti.

Reteta de placinta cu mere si mure a fost propusa de KikenHana pe forum culinar.


Serviti placinta cu mere si mure dupa ce s-a racit.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Strudel cu aluat fraged de casa, umplutura de mar si crema de vanilie

Strudel cu aluat fraged de casa, umplutura de mar si crema de vanilie

Inainte sa va dau reteta sa va spun cateva cuvinte despre desert. Aluatul este unul relativ simplu, este putin de lucru la...

Strudel cu aluat fraged de casa, umplutura de mar si crema de vanilie
Sarmale fierte in oala de lut

Sarmale fierte in oala de lut

Sarmalele fierte in oala de lut au un gust deosebit si cu siguranta sunt preferatele tuturor.

Sarmale fierte in oala de lut
Pizza cu sparanghel

Pizza cu sparanghel

Pizza cu sparanghel este o reteta simpla care se face foarte rapid si este foarte gustoasa!

Pizza cu sparanghel
Cele mai apreciate rețete
Tort cu nuci si mere caramelizate
1
Torturi

Tort cu nuci si mere caramelizate

Tortul cu nuci si mere caramelizate este un desert foarte bun, deloc greu de preparat, dar de foarte mare efect. Merele...

Tort cu nuci si mere caramelizate
Budinca de malai cu branza de vaci
2
Budinci

Budinca de malai cu branza de vaci

Budinca de malai cu branza de vaci este o prajitura delicioasa si sanatoasa cu branza, potrivita pentru copii. Se prepara...

Budinca de malai cu branza de vaci
Negresa cu nuci si sos de cafea
3
Prajituri

Negresa cu nuci si sos de cafea

Negresa cu nuci si sos de cafea este o reteta de prajitura foarte simpla. Pe culinar.ro se gasesc multe alte retete de...

Negresa cu nuci si sos de cafea
Ciorba cu carne de porc
4
Ciorbe

Ciorba cu carne de porc

Ciorba cu carne de porc este una dintre ciorbele preferate ale familiei noastre de la mic la mare.

Ciorba cu carne de porc
Tort Diplomat a la Adriana
5
Torturi

Tort Diplomat a la Adriana

Tortul Dimplomat are avantajul de a fi o reteta de tort foarte versatila. Se prepara foarte usor si poate fi facut cu...

Tort Diplomat a la Adriana
Parteneri
Chec cu aroma de vanilie si ornamente de ciocolata
Bucataras.RO

Chec cu aroma de vanilie si ornamente de ciocolata

Mi-a fost dor de clasicul chec vanilat si avand niste ornamente de ciocolata, m-am gandit sa-l fac sa rontaie putin cand il...

Chec cu aroma de vanilie si ornamente de ciocolata
Covrigi turcesti cu susan - Simit
Gustos.RO

Covrigi turcesti cu susan - Simit

Reteta de covrigi turcesti cu susan- Simit. Covrigi turcesti cu susan - Simit reteta simpla si usor de preparat. Reteta de...

Covrigi turcesti cu susan - Simit
Mini-chec insiropat cu portocale si sofran
ReteteCulinare.RO

Mini-chec insiropat cu portocale si sofran

Mini-chec insiropat cu portocale si sofran