Se incalzeste cuptorul in prealabil la 200 grade C. Se unge cu unt o tava de gatit de marime medie si se pune deoparte. Intr-o cratita mica se amestec
Se incalzeste cuptorul in prealabil la 200 grade C. Se unge cu unt o tava de gatit de marime medie si se pune deoparte.
Intr-o cratita mica se amesteca apa, zaharul si amidonul la foc mediu, pana cand se dizolva zaharul si se obtine un sos gros.
Se adauga capsunii sa fie bine acoperiti cu sos. Se fierb la foc mic, pana cand capsunii se inmoaie putin, aproximativ 3 minute. Se toarna amestecul de capsuni in vasul de gatit.
Pentru stratul de deasupra al placintei: se pune faina, praf de copt, ovaz, zahar brun si sare intr-un bol de marime medie.
Se imprastie amestecul cu lingura peste capsuni. Se coace la cuptor timp de 40-45 de minute, pana cand se obtine o crusta si aluatul se intareste.
Sfaturi si trucuri
Nu va faceti griji daca amestecul de capsuni incepe sa fiarba si acoperiti prajitura cat timp e in cuptor; siropul va face stratul de deasupra si mai aromat.
Alte retete
Spuma de capsuni
Dulceata de capsuni
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii