Placinta de dovleac 100 la suta facuta in casa.
Pentru aluat:
Se iau 2 oua se bat cu mixerul, se adauga 100 grame zahar, un plic de praf de copt si 7 linguri de ulei plus 2 linguri de faina si se mixeaza.
Separat se pune faina intr-un vas cu drojdie si un praf de sare se adauga apa si se framanta apoi se mai adauga si maiaua mixata si iar se framanta pana se obtine un aluat care se pune o jumatate de ora la dospit.
Umplutura:
Se ia dovleacul se taie mai mic, se curata de coaja, se da pe razatoare, se adauga coaja de lamaie si untul si 100 grame zahar, se caleste.
Se taie in 2 portii aluatul, se fac doua foi se intind pe tava tapetata cu faina intre ele se pune dovleacul, se da la cuptor tava pentru 45 minute.
Se scoate tava se taie placintele si se pudreaza cu restul de zahar.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii