Placinta de dovleac 100 la suta facuta in casa.
Pentru aluat:
Se iau 2 oua se bat cu mixerul, se adauga 100 grame zahar, un plic de praf de copt si 7 linguri de ulei plus 2 linguri de faina si se mixeaza.
Separat se pune faina intr-un vas cu drojdie si un praf de sare se adauga apa si se framanta apoi se mai adauga si maiaua mixata si iar se framanta pana se obtine un aluat care se pune o jumatate de ora la dospit.
Umplutura:
Se ia dovleacul se taie mai mic, se curata de coaja, se da pe razatoare, se adauga coaja de lamaie si untul si 100 grame zahar, se caleste.
Se taie in 2 portii aluatul, se fac doua foi se intind pe tava tapetata cu faina intre ele se pune dovleacul, se da la cuptor tava pentru 45 minute.
Se scoate tava se taie placintele si se pudreaza cu restul de zahar.

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta video
Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...
Curcan umplut de Craciun
Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...
Carnati proaspeti de porc
Comentarii