Placinta dietetica cu branza de vaci

Se prepara un aluat amestecand faina, galbenusul, untul, zaharul drojdia inmuiata in putin lapte, smantana, sarea si vanilia. Se subtiaza aluatul cu l

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Aluat:
  • 160 g faina
  • 1 galbenus
  • 40 g unt
  • 15 g zahar
  • 5 g drojdie de bere
  • 15 g smantana
  • vanilie
  • lapte cat este necesar
  • 1 praf de sare
  • Umplutura:
  • 250 g branza de vaci
  • 1 lingura smantana
  • 50 g zahar
  • 1 galbenus
  • 1 lingura pesmet
  • 2 albusuri
  • vanilie
  • coaja de lamaie rasa

Mod de preparare

Se prepara un aluat amestecand faina, galbenusul, untul, zaharul drojdia inmuiata in putin lapte, smantana, sarea si vanilia. Se subtiaza aluatul cu lapte pana se obtine un aluat potrivit de tare si apoi se framanta bine. Se lasa aluatul sa creasca, apoi se intinde o foaie de marimea tavii. Se pune pe foaia din tava umplutura facuta din ingredientele indicate, bine amestecate. Se unge placinta cu albus batut spuma si se pune tava in cuptor, intai la foc iute apoi la foc moderat, timp de 40 de minute.
Se serveste calda.

Alte retete recomandate:

Placinta cu mere si nuci

Placinta cu dovleac

tarta cu caise

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori