Placinta gustoasa cu dovleac este foarte simplu de preparat. Pentru aceasta reteta de placinta trebuie sa folositi 1kg dovleac.
Placinta gustoasa cu dovleac este foarte simplu de preparat. Se dizolva drojdia cu putin zahar in 100ml apa calduta. Se amesteca cu faina, zaharul si restul de apa, se adauga sarea si uleiul si se framanta un aluat elastic,care se lasa 30 minute sa se odihneasca. Se rade dovleacul pe razatoarea mare si se caleste cu zaharul si scortisoara. Se lasa sa se raceasca.
Se imparte in patru aluatul si din fiecare parte se intinde cate o foaie subtire. Foaia se pune pe hartie de copt, se pune dovleac pe toata suprafata foii si cu ajutorul hartiei se ruleaza.
Se aseaza rulourile in tava unsa cu ulei. Se ung si rulourile deasupra cu ulei si se dau la cuptor, la foc mediu, pana se rumeneste putin deasupra.
Placinta gustoasa cu dovleac se serveste pudrata cu zahar pudra.
Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.
Oua vopsite in foi de ceapaCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis
Drob usor de puiAstazi vreau sa iti arat cat de usor si simplu poti prepara acasa celebra prajitura indragita de toti copiii, prajitura felie...
Desert prajitura felie de lapteO mancare gustoasa in sezonul rece
Iepure cu cartofi la cuptor• spalati frunzele de vita si puneti-le intr-un bol cu apa fierbinte si sare, pentru 5 minute• daca folositi
Sarmalute in foi de vitaAm pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructePentru cozonac cu cacao si nuca se aduc intr-un loc incalzit de cu seara toate ingredientele, si a doua zi se purcede la lucru.
Cozonac moldovenesc cu nuca (varianta Didina)Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj
Comentarii