Placinta (rulouri) cu dovleac si nuca

Imi plac teribil de mult nucile......aceasta placinta nu este printre preferatele mele dar dovleacul combinat cu nuca ii dau acestei placinte un alt gust ,o alta savoare.

Portii
14
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
redusa
Placinta (rulouri) cu dovleac si nuca

Ingrediente

  • 900 g dovleac ras
  • 50 g unt
  • 150 g zahar
  • un pachet foi placinta
  • 4 plicuri zahar vanilat
  • ulei pentru uns foile
  • 250 g nuci prajite
  • zahar pudra pentru pudrat

Mod de preparare

Curatam dovleacul de coaja si indepartam semintele. Dam dovleacul prin razatoarea mare.

Amestecam dovleacul ras cu zaharul si zaharul vanilat. Intr-o cratita punem untul la topit si apoi adaugam amestecul de dovleac-zahar. Lasam la calit circa 15 min dupa care lasam dovleacul la racit.

Intre timp ne ocupam de nuci... le prajim (eu le-am prajit in cuptorul cu microunde... le tinem pana cand coaja incepe sa se exfolieze). Dupa ce se racesc frecam miezul de nuca intre palme pentru a indeparta cojile apoi le rupem tot cu mana in bucati mici sau le sfaramam cu ajutorul sucitorului.

Cand dovleacul s-a racit adaugam nucile si amestecam bine. Tapetam o tava cu hartie si ungem fiecare foaie de placinta in parte cu ulei folosind o pensula de bucatarie.

Mie mi-au iesit 4 rulouri/cate 3 foi pentru fiecare rulou in parte. Cantitatea de dovleac o impartim in patru parti. Asezam 3 foi de placinta una peste alta apoi punem un sfert din compozitia de dovleac deasupra foilor, pliem capetele foii peste umplutura si apoi formam un rulou. La fel procedam si cu urmatoarele 3 rulouri. Asezam rulourile in tava, le ungem cu ulei si apoi dam tava la cuptor la 180 grade timp de circa 30 min. pana cand rulourile sunt frumos rumenite. Scoatem tava din cuptor, lasam rulourile sa se racoreasca le pudram cu zahar pudra, le taiem si le servim. Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide