Imi plac teribil de mult nucile......aceasta placinta nu este printre preferatele mele dar dovleacul combinat cu nuca ii dau acestei placinte un alt gust ,o alta savoare.
Curatam dovleacul de coaja si indepartam semintele. Dam dovleacul prin razatoarea mare.
Amestecam dovleacul ras cu zaharul si zaharul vanilat. Intr-o cratita punem untul la topit si apoi adaugam amestecul de dovleac-zahar. Lasam la calit circa 15 min dupa care lasam dovleacul la racit.
Intre timp ne ocupam de nuci... le prajim (eu le-am prajit in cuptorul cu microunde... le tinem pana cand coaja incepe sa se exfolieze). Dupa ce se racesc frecam miezul de nuca intre palme pentru a indeparta cojile apoi le rupem tot cu mana in bucati mici sau le sfaramam cu ajutorul sucitorului.
Cand dovleacul s-a racit adaugam nucile si amestecam bine. Tapetam o tava cu hartie si ungem fiecare foaie de placinta in parte cu ulei folosind o pensula de bucatarie.
Mie mi-au iesit 4 rulouri/cate 3 foi pentru fiecare rulou in parte. Cantitatea de dovleac o impartim in patru parti. Asezam 3 foi de placinta una peste alta apoi punem un sfert din compozitia de dovleac deasupra foilor, pliem capetele foii peste umplutura si apoi formam un rulou. La fel procedam si cu urmatoarele 3 rulouri. Asezam rulourile in tava, le ungem cu ulei si apoi dam tava la cuptor la 180 grade timp de circa 30 min. pana cand rulourile sunt frumos rumenite. Scoatem tava din cuptor, lasam rulourile sa se racoreasca le pudram cu zahar pudra, le taiem si le servim. Pofta buna!
Reţetă preluată din revista ,,Secretele Bucătăriei,,. E o prăjitură foarte uşor de făcut şi foarte gustoasă.
Prajitura cu mere si crusta de nuciAdor să servesc primăvara o așa ciorbă de lobodă cu franjuri de ou, acrișoară!De data aceasta am acrit-o cu zeamă de...
Ciorba de loboda cu franjuri de ouSamosa cu cartofi este una dintre inepuizabilele variatiuni ale acestui fel indian de mancare de strada. In plus este o...
Samosa cu cartofiPrajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...
Prajitura foaie peste foaieNe place mult placinta cu mere, de obicei mama soacra este cea care o prepara mai des. Mie imi place sa ma joc cu aluaturile,...
Placinta cu mereSupa ungureasca de chimen este foarte buna si foarte sanatoasa. Pentru aceasta reteta de supa trebuie sa folositi 1 lingurita...
Supa ungureasca de chimenPentru sos tartar cu patrunjel ouale se spala, se fierb tari, se curata si se toaca marunt. Ceapa verde si patrunjelul se...
Sos tartar cu patrunjelDescopera reteta de pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Afla cum sa faci un desert delicios si aromat,...
Pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Reteta usoara si delicioasa
Comentarii