Placinta ruseasca

O placinta care dispare repede din farfurie.

Portii
4
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
40 minute
Complexitate
medie
Placinta ruseasca

Ingrediente

  • 500 g branza de vaci
  • 3 oua (de tara am folosit)
  • 4 linguri zahar
  • 3 linguri gris
  • 5 linguri smantana coaja de lamaie
  • esenta de rom

Mod de preparare

Intr-un bol amestecam grisul cu smantana si lasam deoparte 30 min.

Intre timp mixam albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul treptat si mixam pana se topeste, adaugam galbenusurile mixand bine dupa fiecare.

Adagam branza de vaci, grisul si amestecam cu o paleta bine.

Se toarna compozitia intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina, dam la cuptorul incalzit pana trece testul cu scobitoare, cca 30-40 min.

Lasam sa se raceasca in tava dupa care o servim cu smantana, dulceata.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc