Placinta cu mere, scortisoara si nuca

O reteta de placinte cu mar si miez de nuca si gust de scortisoara delicioasa pe care o gatesc cu placere si care place intregii familii.

Portii
6
Timp pregatire
35 minute
Timp coacere
45 minute
Complexitate
medie
Placinta cu mere, scortisoara si nuca

Ingrediente

  • Aluatul
  • 500 g faina grau
  • 200 ml apa călduță
  • 25 g drojdie proaspata
  • 2 ling Zahar
  • un praf de sare
  • 1 ou
  • Umplutura
  • 1.5 kg mere
  • 200 g zahar
  • 50 g unt
  • scorțișoara
  • 100 g nuci

Mod de preparare

Intr-un lighean, se pune faina cernuta peste care se adauga sarea, zaharul, oul, drojdia si apa calduta. Se framanta aluatul si se lasa la crescut cca. 30 min. la caldura.

Se spala si se curata merele, dupa care se dau la robot. Se topeste untul intr-o cratita la foc mic si se adauga marul ras si zaharul si se lasa pe foc pana se caleste marul. La sfârșit, când mărul este calit, se adaugă scorțișoara.

Intre timp aluatul a crescut si se fac placinte care se umplu cu marul calit peste care se pune miez de nuca. Placintele facute se pun intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se dau la foc mic, in cuptorul de la aragaz, cca. 25 -30 min. Cand sunt gata, se scot din cuptor si se presara deasupra zahar vanilat.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori