Galbenusurile se amesteca impreuna cu trei linguri de apa clocotita, apoi se adauga treptat 80 gr de zahar, putina sare, zaharul vanilat si coaja de
Galbenusurile se amesteca impreuna cu trei linguri de apa clocotita, apoi se adauga treptat 80 gr de zahar, putina sare, zaharul vanilat si coaja de lamaie. Separat, se bat spuma albusurile cu zaharul ramas, dupa care se incorporeaza spuma in crema de galbenus, apoi se adauga faina, combinata cu amidonul si drojdia. Se amesteca totul, usor si se adauga untul cald, topit in prealabil. Aluatul se intinde si se taie rondele cu diametrul de 12 cm. Acestea se asaza intr-un vas tapetat cu hartie de copt. Se lasa la copt 8-10 minute in cuptorul preincalzit la 180- 200 de grade C. Se pun apoi discurile de aluat pe un servet presarat cu zahar pudra, se pliaza si se lasa la racit. Se umplu apoi, portofelele cu frisca si se aplica pe fiecare "portofel" 2 benzi, din carton. Se presara cu zahar pudra, apoi se indeparteaza benzile.
Prajitura se serveste ornata cu kiwi si capsuni.
Alte retete de dulciuri:
Prajitura snikers Tiramisu Turta dulce
Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.
Oua vopsite in foi de ceapaCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis
Drob usor de puiAstazi vreau sa iti arat cat de usor si simplu poti prepara acasa celebra prajitura indragita de toti copiii, prajitura felie...
Desert prajitura felie de laptePentru cozonac cu cacao si nuca se aduc intr-un loc incalzit de cu seara toate ingredientele, si a doua zi se purcede la lucru.
Cozonac moldovenesc cu nuca (varianta Didina)Eu nu mananc inghetata in timpul iernii, dar aceasta combinatie de tarta cu mere servita fierbinte cu doua cupe de inghetata...
Tarta cu mere si scortisoaraa) Blat: 1. Se spumeaza untul, zaharul si ouale dupa care se adauga praful de cacao, faina si praful de copt. 2. Se aseaza...
Prajitura cu nuca de cocos si ciocolataFeijoada este o reteta de tocata de carne de vita cu fasole boabe, mancarea nationala a Braziliei. Este o tocana delicioasa...
Feijoada - tocana braziliana cu fasoleCând mai ai câteva lăzi de mere în casă și vremea se încălzește simțitor, trebuie neapărat să...
Desert trandafirasi in foietajOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj
Comentarii