Galbenusurile se amesteca impreuna cu trei linguri de apa clocotita, apoi se adauga treptat 80 gr de zahar, putina sare, zaharul vanilat si coaja de
Galbenusurile se amesteca impreuna cu trei linguri de apa clocotita, apoi se adauga treptat 80 gr de zahar, putina sare, zaharul vanilat si coaja de lamaie. Separat, se bat spuma albusurile cu zaharul ramas, dupa care se incorporeaza spuma in crema de galbenus, apoi se adauga faina, combinata cu amidonul si drojdia. Se amesteca totul, usor si se adauga untul cald, topit in prealabil. Aluatul se intinde si se taie rondele cu diametrul de 12 cm. Acestea se asaza intr-un vas tapetat cu hartie de copt. Se lasa la copt 8-10 minute in cuptorul preincalzit la 180- 200 de grade C. Se pun apoi discurile de aluat pe un servet presarat cu zahar pudra, se pliaza si se lasa la racit. Se umplu apoi, portofelele cu frisca si se aplica pe fiecare "portofel" 2 benzi, din carton. Se presara cu zahar pudra, apoi se indeparteaza benzile.
Prajitura se serveste ornata cu kiwi si capsuni.
Alte retete de dulciuri:
Prajitura snikers Tiramisu Turta dulce
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherryGemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...
Gem de agriseNectarul de caise este o băutură delicioasă și revigorantă, realizată din caise proaspete și câteva ingrediente...
Nectar de caiseO ciorba preferata de noi,am avut-o chiar in meniul de la nunta,imi place varietatea de legume.
Ciorba de perisoarePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii