Pentru prajitura Anda se face un blat din 10 oua, un praf de copt, 300 g zahar, 300 g faina, 50 ml de ulei.
Pentru prajitura Anda se face un blat din 10 oua, un praf de copt, 300 g zahar, 300 g faina, 50 ml de ulei, 100 g nuca macinata, sare si coaja de lamaie. Se bat albusurile spuma cu zaharul, se adauga galbenusurile, uleiul, apoi, incet, faina si praful de copt. Se amesteca bine si se coace totul la foc iute timp de 15 minute, in tava tapetata cu pergament. Se coc doua foi, blaturi galbene.
Separat facem o compozitie din 150 g cacao, 200 g lapte, 200 g margarina, 150 g miere de albine, 150 g zahar si o lingura de bicarbonat. Se amesteca toate la un loc si se fierb timp de 5 minute, apoi se pune faina cat cuprinde, pentru ca sa se faca doua foi subtiri. Se face o crema de lamaie din 500 ml de lapte care se fierb cu 400 g zahar, 4 galbenusuri si 2 pachete de budinca de vanilie.
Dupa ce s-a racit, se amesteca cu 300 g unt sau margarina Rama frecata spuma si zeama de la o lamaie, pana se face ca o spuma. Adaugam 500 g visine congelate, 2 borcane de gem de piersici si umplem astfel: o foaie de cacao, un strat de gem, un strat subtire de crema, un strat de visine, o foaie galbena unsa cu crema, apoi pusa unsa peste visine. Se adauga iar un strat de gem, iar crema, foaie neagra, crema, foaie galbena, crema. Peste crema, se presara 100 g nuca prajita si macinata.
Dupa aceea, se lasa la rece timp de 2-3 ore, apoi se taie sub forma de dreptunghiuri, iar prajitura Anda se poate servi.
Retete dietetice Este o reteta foarte simpla si foarte gustoasa!
Rulouri de vinete in sos de rosii cu usturoiSe potriveste pentru zilele senine de vara, este fara coacere, iar efortul este minim. Retete dietetice
Prajitura cu jeleu de cirese si crema de friscaO mancare gustoasa pe timpul rece
Tocanita ungureasca de pui cu cartofiRetete dietetice Este o reteta foarte simpla si foarte gustoasa!
Rulouri de vinete in sos de rosii cu usturoiAm facut Pizza quatro formaggi dar aceasta placinta, are un gust senzational.
Placinta quatro formaggiCiorba de fasole in bol de paine este o metoda ingenioasa de a prezenta ciorba. Dar in esenta ciorba de fasole cu costita...
Ciorba de fasole in bol de paineEste genul de tarte aperitiv pe care le faci in doi timpi si trei miscari, mai ales daca ai musafiri sau pur si simplu vrei...
Tarta aperitiv cu feta, rucola si rosiiUn gulas facut de mine trebuie sa contina in mod evindent: carnea de vitel, chiar daca nu am suficienta si vreau sa fac o...
Gulas de vitelCu noul blender personal Breville Blend Active Pro am pregatit inca o bautura plina de energie, pentru a incepe perfect o...
Milkshake cu ciocolata si scortisoara
Comentarii