Prajitura Anda

Pentru prajitura Anda se face un blat din 10 oua, un praf de copt, 300 g zahar, 300 g faina, 50 ml de ulei.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 10 oua
  • un praf de copt
  • 300 g zahar
  • 300 g faina
  • 50 ml de ulei
  • 100 g nuca macinata
  • sare
  • coaja de lamaie
  • 150 g cacao
  • 200 g lapte
  • 200 g margarina
  • 150 g miere de albine
  • 150 g zahar
  • o lingura de bicarbonat
  • faina
  • crema de lamaie:
  • 500 ml de lapte
  • 400 g zahar
  • 4 galbenusuri
  • 2 pachete de budinca de vanilie
  • 300 g unt sau margarina
  • zeama de la o lamaie
  • 500 g visine congelate
  • 2 borcane de gem de piersici
  • 100 g nuca.

Mod de preparare

Pentru prajitura Anda se face un blat din 10 oua, un praf de copt, 300 g zahar, 300 g faina, 50 ml de ulei, 100 g nuca macinata, sare si coaja de lamaie. Se bat albusurile spuma cu zaharul, se adauga galbenusurile, uleiul, apoi, incet, faina si praful de copt. Se amesteca bine si se coace totul la foc iute timp de 15 minute, in tava tapetata cu pergament. Se coc doua foi, blaturi galbene.
Separat facem o compozitie din 150 g cacao, 200 g lapte, 200 g margarina, 150 g miere de albine, 150 g zahar si o lingura de bicarbonat. Se amesteca toate la un loc si se fierb timp de 5 minute, apoi se pune faina cat cuprinde, pentru ca sa se faca doua foi subtiri. Se face o crema de lamaie din 500 ml de lapte care se fierb cu 400 g zahar, 4 galbenusuri si 2 pachete de budinca de vanilie.
Dupa ce s-a racit, se amesteca cu 300 g unt sau margarina Rama frecata spuma si zeama de la o lamaie, pana se face ca o spuma. Adaugam 500 g visine congelate, 2 borcane de gem de piersici si umplem astfel: o foaie de cacao, un strat de gem, un strat subtire de crema, un strat de visine, o foaie galbena unsa cu crema, apoi pusa unsa peste visine. Se adauga iar un strat de gem, iar crema, foaie neagra, crema, foaie galbena, crema. Peste crema, se presara 100 g nuca prajita si macinata.


Dupa aceea, se lasa la rece timp de 2-3 ore, apoi se taie sub forma de dreptunghiuri, iar prajitura Anda se poate servi.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan
Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Carnati de porc cu cartofi taranesti
2
Mancaruri cu carne

Carnati de porc cu cartofi taranesti

Cat de gustosi sunt carnatii facuti in casa! Hai sa vezi cum se fac!

Carnati de porc cu cartofi taranesti
Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings
3
Sucuri fructe si legume

Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings

Catina este una dintre cele mai bogate surse de vitamina C, cu un continut de 10 ori mai mare decat portocalele. Consumati...

Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings
Sirop din muguri de brad
4
Siropuri

Sirop din muguri de brad

Siropul din muguri de brad este foarte sanatos si foarte usor de pregatit. Siropul din muguri de brad este un remediu natural...

Sirop din muguri de brad
Strudel cu prune
5
Aluaturi

Strudel cu prune

MENIU CU DRAGOSTE DE DIETA!

Strudel cu prune
Parteneri
Dovlecei umpluti cu branza
Bucataras.RO

Dovlecei umpluti cu branza

Daca va plac dovleceii eu zic sa profitati de ei cat mai sunt pe piata si sunt si ieftini. Am ales de aceasta data sa ii...

Dovlecei umpluti cu branza
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Obiceiuri si traditii culinare de Florii
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola