Prajitura aromata cu branza si cacao

Prajitura aromata cu branza si cacao este o reteta simpla de prajitura de casa potrivita si pentru copii.

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
medie
Prajitura aromata cu branza si cacao

Ingrediente

  • Blat:
  • 8 oua
  • 1 cana si 1/2 apa minerala
  • 300 gr unt
  • 1 cana si 1/2 zahar
  • 3 cani si 3/4 faina
  • 3 linguri cacao
  • coaja rasa de portocala
  • 5 linguri lichior de ciocolata
  • 1 lingurita zahar pudra cu pastai de vanilie
  • 15 gr praf de copt
  •  
  • Umplutura:
  • 1 kg si 200 gr branza da vaci dulce si cremoasa
  • 6 oua
  • 1 cana si 1/2 zahar
  • coaja rasa de la o portocala
  • 2 linguri faina
  • 1 esenta rom
  • 1 lingurita zahar pudra cu pastai de vanilie

Mod de preparare

Blatul:
Intr-un bol punem untul taiat cubulete.
Il asezam pe un vas cu apa fierbinte si il lasam sa se topesca, apoi il dam deoparte sa se racoreasca.
Ouale le mixam spuma impreuna cu zaharul.
Punem untul topit si rece, apoi apa minerala.
Adaugam zaharul pudra cu pastai de vanilie, coaja rasa de portocala, praful de copt si lichiorul de cafea.
Incepem si incorporam faina in ploaie, iar la final cacaoa.
Mixam bine pana ingredientele sunt bine omogenizate.

Umplututra:
Ouale le batem spuma cu zaharul.
Peste ele punem branza dulce de vaci si mixam la viteza mica.
Adaugam esenta de rom, coaja rasa de portocala, zaharul pudra cu pastai de vanilie, iar la final faina.
Mixam usor pana obtinem o consistenta cremoasa.

Ungem o tava mare de aragaz cu unt si punem hartie de copt.
Turnam jumatate din compozitia de blat si o introducem in cuptorul incins pentru 10 minute.
Scoatem tava dupa acest timp, intindem umplutura de branza, iar deasupra punem cealalta jumatate de compozitie de blat.
Intindem uniform cu o paleta de silicon si introducem iar tava in cuptor.
Lasam prajitura acolo pana este bine coapta, facem testul cu scobitoarea.
Cand este gata, o scoatem din cuptor si o lasam sa se racoreasca.

Produs preferat Shabby Chic: http://shabbychicshop.ro/vaze/525-varza-alba-cu-model-.html


Servim prajitura aromata cu branza si cacao simpla, pudrata cu zahar sau nuca de cocos.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Tosca
1
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
2
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
3
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
4
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide