Prajitura banateana cu miere

Prajitura banateana cu miere este o reteta de prajitura cu foi, crema aromata si dulceata, o prajitura delicioasa, perfecta pentru orice ocazie de sarbatoare!

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Prajitura banateana cu miere

Ingrediente

  • pentru foaie:
  • - 4 linguri miere
  • - 12 lg ulei
  • - 300 g zahar
  • - 2 oua intregi
  • - 2 lgt. bicarbonat nestins
  • - 6 lg lapte
  • - 500g faina
  •  
  • Pentru crema:
  • - un cub de margarina Rama
  • - 2-3 lg faina
  • - 200 ml lapte
  • - 250ml lapte
  • - 200g zahar
  • In plus: gem de prune (sau alte preferinte
  • dar acrisor)

Mod de preparare

Pentru foaie:

Toate ingredientele inafara de faina se pun intr-o cratita, la foc mic. Cand se topesc zaharul si mierea, se ia de pe foc si se framanta o coca adaugand 1/2 kg de faina. Coca rezultata se imparte in 4. Se coc foile pe dosul tavii unse cu ulei, la foc rapid, cateva minute.

Crema:

Cubul de margarina, laptele si lingurile de faina se amesteca. Atentie: margarina trebuie sa fie rece, ca sa nu se topeasca de tot.
Separat se pun 250 ml lapte la fiert cu 250 g zahar. Se fierbe acest amestec aprox 8 minute si apoi se ia de pe foc. Acum se adauga marg+ laptele + faina. Se pune din nou pe foc. O sa vedeti ca se leaga f repede!

Asamblare: se pune o foaie , crema, foaie, gem de prune, foaie, crema, foaie, decor....

E atat de buna ca.... mai vorbim!

Am uitat sa precizez ceva foarte important: prajitura aceasta se taie a doua zi. Foile sunt foarte tari dupa cuptor, asa ca se inmoaie greu...dar bine. O sa vedeti.

Sa va mai spun un secret. Eu am intins foaia folosind o sticla de bere. Am curatat-o bine bine de eticheta si am spalat-o, apoi am pus o bucata de coca la mijlocul tavii si am pornit intinsul. Daca nu reusiti altfel, incercati ca mine!

Reteta de prajitura banateana cu miere a fost propusa de ELAIDA pe forum culinar.


Serviti prajitura banateana cu miere a doua zi, dupa ce s-au inmuiat foile.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Deserturi racoritoare de vara

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise
Briose cu afine

Briose cu afine

Imi plac foarte mult briosele...mi se par atat de dragute. Am pregatit unele cu afine de data aceasta, iar reteta am...

Briose cu afine
Placinta cu dovlecei

Placinta cu dovlecei

O placinta cu dovlecei fina, care surprinde si satisface toate gusturile!

Placinta cu dovlecei
Cele mai apreciate rețete
Gem de agrise
1
Dulceata

Gem de agrise

Gemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...

Gem de agrise
Nectar de caise
2
Sucuri fructe si legume

Nectar de caise

Nectarul de caise este o băutură delicioasă și revigorantă, realizată din caise proaspete și câteva ingrediente...

Nectar de caise
Ciorbita simpla de dovlecei
3
Ciorbe

Ciorbita simpla de dovlecei

Ciorbita simpla de dovlecei este o reteta de ciorba potrivita in zilele de post. Ciorba cu multe legume este usoara,...

Ciorbita simpla de dovlecei
Parteneri
Somloi by Ina
Bucataras.RO

Somloi by Ina

M-am inspirat de la Ina, dar logic ca mi-a iesit cum imi iese mie, mai zbanghi, ca eu n-am mainile Inei, le am pe ale...

Somloi by Ina
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute
Gustos.RO

Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute

Incearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...

Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute
Salata Caprese - simpla si delicioasa
ReteteCulinare.RO

Salata Caprese - simpla si delicioasa

O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...

Salata Caprese - simpla si delicioasa