Prajitura Briose

Drojdia se dizolva in lapte, se adauga putina faina si putin zahar si se lasa sa dospeasca la cald. Dupa ce maiaua a dospit, se adauga untul, smantana

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Faina 500 g unt
  • 350 g oua
  • 7 buc zahar
  • 200 g lapte
  • 300 ml smantana
  • 100 g drojdie de bere
  • 30 g sare

Mod de preparare

Drojdia se dizolva in lapte, se adauga putina faina si putin zahar si se lasa sa dospeasca la cald. Dupa ce maiaua a dospit, se adauga untul, smantana, ouale, sarea si restul de faina si zahar, se amesteca si se lasa sa creasca circa doua ore. Dupa ce aluatul a crescut, se portioneaza si se pune in forme de briose unse cu unt, si se umple numai o treime din capacitatea formelor, deoarece briosele cresc. Se lasa sa creasca, pana ce formele se umplu, apoi se coc la un foc potrivit.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci