Pentru crema de la prajitura Budapest aveti nevoie de 400 g lapte amestecat cu 100 g zahar si 4 linguri de gris.
Pentru prajitura Budapest se fac doua foi pe dosul tavii. Se bat spuma cu 4 oua, faina si zahar atat cat cantaresc 4 oua, se adauga 4u linguri de apa clocotita, alternata cu faina. Se unge tava cu unt, se da cu faina si se coace o foaie. Se aseaza o foaie maron peste care se pune gem de caise, capsuni sau trandafiri. Apoi se aseaza o foaie alba peste care se pune crema.
Crema - 400 g lapte amestecat cu 100 g zahar si 4 linguri de gris, fiert ca o mamaliga; cand s-a racit, se freaca 200 g unt cu 200 g zahar si se adauga grisul cate putin, apoi se adauga zeama de lamaie.
La final, se pune foaia neagra peste care se presara zahar pudra, iar prajitura Budapest se poate servi.
Reţetă preluată din revista ,,Secretele Bucătăriei,,. E o prăjitură foarte uşor de făcut şi foarte gustoasă.
Prajitura cu mere si crusta de nuciPentru ca in sezonul rece imi doresc supe mai consistente, am gandit ca la aceasta supa de legume merge perfect rosii din...
Crema de legume cu rosii si perisoare de puiCu pere aromate, asezonate cu scorțișoară și de vanilie, cu o cremă de brânză delicioasă, este pur și simplu o...
Prajitura cu pere si crema de branzaPrajitura Raffaello este o prajitura de casa pentru care nu gasesc suficiente cuvinte de lauda. Are aroma intensa de cocos,...
Prajitura RaffaelloAceasta reteta de prajitura din foi cu nuci si miere nu este grea si merita tot timpul pierdut. Daca veti avea rabdare sa o...
Prajitura in foi cu miere si nucaRetete dietetice
Sarmalute in foi de vita cu smantana si caviar de ardei iuteO reteta special creata pentru fetita mea in care am evitat prajeala si pentru ca nu este "prietena cu smantana"iam folosit...
Dovlecei cu carne si crema de cocosSe pregatesc intai fructele.
Tort de toamna cu mere si gutui
Comentarii