Prajitura Budapest

Pentru crema de la prajitura Budapest aveti nevoie de 400 g lapte amestecat cu 100 g zahar si 4 linguri de gris.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 300 g faina
  • 150 g margarina
  • 100 g zahar
  • 1 ou
  • 2 linguri de cacao
  • 2 linguri de lapte si un
  • praf de copt stins
  • gem de caise
  • capsuni sau trandafiri
  • Crema:
  • 400 g lapte
  • 100 g zahar
  • 4 linguri de gris
  • 200 g unt
  • 200 g zahar.

Mod de preparare

Pentru prajitura Budapest se fac doua foi pe dosul tavii. Se bat spuma cu 4 oua, faina si zahar atat cat cantaresc 4 oua, se adauga 4u linguri de apa clocotita, alternata cu faina. Se unge tava cu unt, se da cu faina si se coace o foaie. Se aseaza o foaie maron peste care se pune gem de caise, capsuni sau trandafiri. Apoi se aseaza o  foaie alba peste care se pune crema.
Crema - 400 g lapte amestecat cu 100 g zahar si 4 linguri de gris, fiert ca o mamaliga; cand s-a racit, se freaca 200 g unt cu 200 g zahar si se adauga grisul cate putin, apoi se adauga zeama de lamaie.


La final, se pune foaia neagra peste care se presara zahar pudra, iar prajitura Budapest se poate servi.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc