Prajitura Buturugi

Pentru prajitura Buturgi aveti nevoie de 200 g unt sau margarina, 200 g faina si 3 galbenusuri.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Banutii:
  • 200 g unt sau margarina
  • 200 g faina si
  • 3 galbenusuri
  • Bezelele:
  • 250 g zahar
  • 3 albusuri
  • Crema:
  • 4 oua
  • 150 g zahar; sirop:
  • 2 linguri de cacao
  • 150 g zahar si
  • putina apa

Mod de preparare

Pentru prajitura Buturugi, se framanta un aluat, din care se intinde o foaie subtire, din care se fac banuti mici cu un paharel mic si se pun in tava la copt. Peste banuti, punem cu posul bezea si coacem la foc mic. Bezelele - 250 g zahar batut cu 3 albusuri. Crema - 4 oua batute cu 150 g zahar; compozitia se fierbe la Bain-Marie, dupa care se da la rece. Separat, se face un sirop gros din 2 linguri de cacao, 150 g zahar si putina apa, apoi se da la rece. Untul se freaca spuma si se adauga alternativ o lingura de crema de cacao si o lingura de crema de ou.


Lipim banutii cu bezeaua la interior, umplem cu crema si dam buturugile prin nuca macinata, apoi prajitura Buturugi se poate servi.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc