Pentru prajitura Buturgi aveti nevoie de 200 g unt sau margarina, 200 g faina si 3 galbenusuri.
Pentru prajitura Buturugi, se framanta un aluat, din care se intinde o foaie subtire, din care se fac banuti mici cu un paharel mic si se pun in tava la copt. Peste banuti, punem cu posul bezea si coacem la foc mic. Bezelele - 250 g zahar batut cu 3 albusuri. Crema - 4 oua batute cu 150 g zahar; compozitia se fierbe la Bain-Marie, dupa care se da la rece. Separat, se face un sirop gros din 2 linguri de cacao, 150 g zahar si putina apa, apoi se da la rece. Untul se freaca spuma si se adauga alternativ o lingura de crema de cacao si o lingura de crema de ou.
Lipim banutii cu bezeaua la interior, umplem cu crema si dam buturugile prin nuca macinata, apoi prajitura Buturugi se poate servi.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii