Prajitura Caramel

Prajitura Caramel este o reteta de prajitura pufoasa, aromata, cu crema de caramel delicioasa. Nu iti ramane decat sa o incerci si sa te convingi, laudele nu vor intarzia sa apara.

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa
Prajitura Caramel

Ingrediente

  • BLAT:
  • 8 oua
  • 250g faina
  • 150g zahar
  • 1 pliculet zahar vanilat
  • 1 praf de copt
  • 1 praf de sare.
  • CREMA:
  • 10 linguri de zahar
  • 200 ml lapte
  • 300 ml frisca
  • 3 oua
  • 1 lingura amidon alimentar
  • 10g gelatina
  • 200g gem de caise.
  • GLAZURA:
  • 6 linguri zahar
  • 6 linguri frisca lichida
  • 100g unt.
  • DECOR
  • 100g alune de padure
  • zahar caramelizat.

Mod de preparare

Pentru blatul prajiturii, mixam bine galbenusurile cu zaharul si zaharul vanilat. Adaugam sare, faina si praful de copt iar la sfarsit, albusurile batute spuma. Amestecam cu grija si turnam compozitia intr-o tava unsa si tapetata cu faina. O introducem in cuptor pentru 35-40 de minute, la 180C.

Caramelizam zaharul la foc mic, stingem cu lapte amestecand continuu si lasam sa fiarba pana se topeste caramelul. Separat, frecam galbenusurile cu amidonul, turnam peste ele caramelul cu lapte si lasam sa fiarba pana se ingroasa, amestecand continuu.

Luam crema de pe foc, adaugam gelatina inmuiata in prealabil cu putina apa, amestecam bine si lasam totul la racit, apoi adaugam albusurile batute spuma tare si 150 ml frisca.

Blatul se taie in trei felii orizontale. Ungem primul blat cu gem, adaugam un strat de frisca (150 ml) (eu aici am adaugat si putina gelatina rosie ca sa nu am surprize cu frisca), asezam cel de-al doilea blat, adaugam crema caramel si acoperim cu ultimul strat de blat.

Pentru glazura, caramelizam zaharul, turnam peste el frisca lichida si untul, amestecam bine pana se topeste zaharul caramelizat, dupa care lasam la racit. Cand este doar foarte putin calda, turnam glazura peste prajitura.


Decoram prajitura caramel cu zahar caramelizat si alune de padure. Tinem prajitura la rece pana in momentul servirii.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Fasole păstăi cu sos de soia si bacon

Fasole păstăi cu sos de soia si bacon

• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de

Fasole păstăi cu sos de soia si bacon
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Deserturi racoritoare de vara

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise
Cele mai apreciate rețete
Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga
1
Mancaruri cu ciuperci

Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga

Sa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...

Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga
Parteneri
Desert tort cu biscuiti, crema de vanilie, jeleu si mousse de zmeura
Bucataras.RO

Desert tort cu biscuiti, crema de vanilie, jeleu si mousse de zmeura

Cand este ziua unui apropiat, a unui prieten, prefer sa ii fac un cadou dulce, decat sa ii cumpar ceva si sa nu ii placa....

Desert tort cu biscuiti, crema de vanilie, jeleu si mousse de zmeura
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Prajitura cu caise si lapte de cocos
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos